Fredag ​​kul: Gå tillbaka till Web 1.0 av Googling "Google 1998"

Google är full av påskägg, från att göra en fatrulle till det blinkande ansiktet som påstås uppstå när du öppnar 100 + inkognito-flikar i Android-versionen av Chrome. Om du har 2 sekunder att spara, här är en enda dold pärla från Google:

Gör en Google-sökning efter "Google 1998."

När du kommer till sökresultatsidan kan du märka att saker ser lite ut, om, före århundradet.

Det stämmer, i stället för Googles krabba på toppen till vänster kan du se en gammal skola Google! logotyp. (Det stämmer, innan det var "Jeb!", Gungade Google varumärket utropstecken.)

Åh, och om du undrar varför din markör inte förvandlas till en liten hand när du överför musen, beror det på att markörer inte gjorde det tillbaka 1998. Ja. Vi har kommit långt.

Webbplatslänkarna under toppmötet i Google tar dig till arkiverade sidor från Internet Archive Wayback Machine. Kolla in länken "Varför använda Google?" För lite FAQ från en tid innan "Google" var ett verb. Den här sidan påminner dig om hur revolutionerande Google är, tack vare introduktionen av PageRank (eller, som Google beskrivit "en komplicerad matematisk analys, beräknad på mer än en miljard hyperlänkar på webben, ger tillbaka sökresultat av hög kvalitet så att du inte behöver inte sippra genom skräp ") och andra söknyheter.

Hur tiderna har förändrats. Vad gjorde du för 1998, året Google lanserades? Berätta för mig i kommentarerna.