Force Windows 10 Update för att leverera novemberuppdateringen

Kan du fortfarande inte se novemberuppdateringen 1511 för Windows 10? Microsoft lanserade den första stora uppdateringen till Windows 10 för mer än två veckor sedan, men företaget tar ett försiktigt tillvägagångssätt och staggerar utrullningen.

Som du kanske vet vet Microsoft att det finns flera sätt att ladda ner uppdateringen av Windows 10 november, inklusive Media Creation Tool (MCT), men enligt Microsoft:

Om det har varit mindre än 31 dagar sedan du uppgraderade till Windows 10 kommer du inte att få novemberuppdateringen direkt. Det här låter dig gå tillbaka till din tidigare version av Windows om du väljer. När de 31 dagarna har löpt kommer din dator automatiskt att ladda ner novemberuppdateringen.

Du kan skylla Windows.old-mappen. Det är möjligt att det fortfarande finns på ditt system och att du väntar på enheten. Här är ett snabbt sätt att arbeta runt du kan använda för att påskynda leveransen av novemberuppdateringen.

Tvinga Windows Update att leverera novemberuppdatering

Starta Disk Cleanup, det snabbaste sättet du kan göra detta är genom att trycka på Windows-tangenten + R skriv sedan: cleanmgr i dialogrutan Kör och tryck Enter på tangentbordet.

Följ sedan stegen i vår guide länkad nedan:

Uppdatering av Windows 10 november: Återkräva 20 GB diskutrymme

Den artikeln visar hur du återvinnar 20 GB diskutrymme efter uppdateringen till 1511, men stegen för rengöring av systemfiler (inklusive Windows.old) är desamma.

När du har slutfört rengöringen startar du om datorn och inom några timmar går du till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update och uppdateringen november ska visas i Windows Update.

Om inte, ge det en dag, slår det säkert att vänta mer än en månad för att få det.

En annan sak du kan göra är att manuellt installera Version 1511 Build 10586 med MCT. För en steg-för-steg guide om hur du gör det läser: Får du inte uppdateringen av Windows 10 november? Installera det manuellt.

Om ingenting verkar fungera, hoppa i våra gratis Windows 10-forum så att samhället kan få ytterligare djup info om vad som händer så att vi kan komma fram till en lösning.