Så här visar du alla Windows 10-program i File Explorer

Medan förlusten av Start-menyn i Windows 8 inte var ett populärt drag, var det enkelt att visa alla dina appar på startskärmen genom att bläddra igenom dem. Inte bara kan du se alla moderna appar, men du kan också visa administrativa verktyg.

Microsoft har återfört den traditionella startmenyn i Windows 10, men beroende på din erfarenhet kan du ha föredragit att det är enkelt att hitta appar i Windows 8.1.

Det är värt att notera att du fortfarande kan få en startskärm som liknar Windows 8 på pekskärmsenheter genom att köra dem i Tablet-läge. Du kan växla Tablet-läge på och av med hjälp av Action Center i Windows 10.

Visa alla Windows Explorer-filer Explorer

För användare som har uppgraderat från Windows 7 till Windows 10 och föredrar det traditionella skrivbordet, finns det en metod som du kan använda för att avslöja alla dina appar i File Explorer.

Knacka Windows Key + R och skriv: Shell: AppsFolder och tryck Enter.

Det öppnar File Explorer som visar alla skrivbordsprogram, Windows Store-appar och systemverktyg.

Du kan också göra det direkt i File Explorer när som helst genom att skriva samma kommando i sökfältet.

Det är dock inte den mest glamorösa utsikten. Den visar alla objekt i din Start-meny och innehåller dokument, webbsidor, avinstallera verktyg och andra objekt som du kanske inte behöver se. Dessutom visar några av programmen inte en ikon.

Men om du vill ha en snabb blick på objekt på din dator är det ett bra knep att veta om. Det ger dig också ett sätt att bläddra igenom och skicka genvägar till skrivbordet.

Självklart, om du känner till den specifika app du vill ha, är det enklaste sättet att slå Windows-tangenten och börja skriva sitt namn.

Kom också ihåg att med den nya Start-menyn i Windows 10 kan du hitta appar med sin första bokstav.