Säkra din iPhone, skapa en stark alfanumerisk lösenord (uppdaterad)

Om du anger ett lösenord på din iPhone, iPad eller iPod touch - är det bara fyra siffror som standard. Om du vill göra enheten säkrare, använd en stark alfanumerisk lösenord istället.

Redaktör Not 2/21/2016: Den här artikeln skrevs ursprungligen för iOS 5 och har uppdaterats för att visa hur man skapar ett starkt lösenord på iOS 9.

Aktivera starkt lösenord för iPhone eller iPad

Här är en titt på att möjliggöra ett starkt lösenord med en iPad Mini som kör iOS 9.3. Processen är nästan identisk på iPhone också.

Gå till Inställningar> Lösenord (du uppmanas att ange ditt nuvarande fyrsiffriga lösenord innan du kan ändra det). Tryck sedan på "Passcode Options" för att få fram menyn som visas nedan. Det gör att du kan skapa anpassad alfanumerisk, anpassad numerisk eller en 6-siffrig kod. Du kan också använda specialtecken utöver vanliga tecken.

När du har skapat det, när du behöver logga in på din iPhone eller iPad, kommer låsskärmen att innehålla ett helt tangentbord och inte bara en nummerknapp.

Det är också värt att nämna att i samma lösenordsavsnitt bör du överväga att förkorta tiden för inaktivitet innan lösenordet krävs.

Att behöva ange ett långt lösenord varje gång du behöver använda enheten kan vara ganska irriterande, men kom ihåg, bekvämlighet är fienden av säkerhet.

På de senaste enheterna har du också en fingeravtrycksläsare som möjliggör en snabbare inloggningsupplevelse. Men för att vara ännu säkrare bör du kräva båda lagren.

Äldre iOS versioner (ursprungligen publicerad 11/5/2011)

Börja med att gå till Inställningar> Allmänt> Lösenordslås.

På nästa skärm, välj Enkelt lösenord. Tryck sedan på Slå på lösenord.

Skriv nu in ditt lösenord eller fras två gånger. Skapa en skiftlägeskänslig alfanumerisk lösenord som innehåller specialtecken.

Nästa gång du loggar in på din enhet måste du skriva in lösenordet eller frasen du har ställt in.

Att använda en stark lösenord ger en högre säkerhetsnivå för din enhet än bara fyra siffror.