Så här tar du bort flera Facebook-meddelanden enkelt i Google Chrome

Som standard tillåter Facebook inte att användarna raderar flera meddelanden samtidigt. Om du vill radera ett meddelande måste du först öppna det och ta bort det som kan vara en tråkig process. I fönstret Meddelanden är det ett "arkiv" alternativ som gör meddelandena borta, men det tar inte bort dem. Det lämnar oss med två alternativ: Gå igenom varje meddelande och radera det en i taget i en grusande repetition. Eller använd en förlängning som Facebook Snabb Ta bort Meddelanden för Google Chrome.

För att komma igång går du till startsidan för snabbmeddelanden för Facebook i Chrome Web Store och installerar tillägget.
För att fungera korrekt krävs det att du använder åtkomst till din surfhistorik, data på Facebook och andra webbläsarinställningar. Klicka på Lägg till för att bekräfta installationen.

Efter installationen av tillägget loggar du bara in på ditt Facebook-konto och öppnar din Meddelanden-sida. I stället för en arkivknapp, visar den dig nu ett raderingsalternativ (kolla in skärmdumpen nedan för ett exempel). De enskilda "x" -knapparna låter dig radera ett meddelande vid tidpunkten direkt från inkorgen; du behöver inte gå in i dem som tidigare.

Du kan till och med radera hela meddelandeboxen med Ta bort alla-knappen.
Varning: Utvidgningen begär inte bekräftelse när du klickar på knappen Radera, ett klick och dina meddelanden är borta.

Övergripande har denna förlängning varit ett praktiskt verktyg som har sparat mig mycket tid att radera gamla och oönskade meddelanden från min Facebook-inkorg. Jag erkänner att det är irriterande att Facebook inte ger ett enklare sätt att ta bort med sitt standardgränssnitt, men kanske har Facebook något att hämta från användare som inte tar bort meddelanden ...