Bli en Epic Touch 4G till lager före garantiservice

När du installerade en anpassad rom eller rot på din Android-telefon såg du förmodligen en varning om att det skulle upphäva tillverkarens garanti. Detta är sant för det mesta, och om du skulle skicka en rotad telefon i tjänst kommer det sannolikt att avvisas, skickas tillbaka till dig och svartlistas från ytterligare garantiservice. Vägen kring detta är att återställa den till fabriksinställningarna. Detta innebär att unroot och / eller installera lagerversionen av Android OS; den där telefonen kom med fräsch ut ur lådan. Denna process, åtminstone på Epic Touch 4G (SPH-D710), är väldigt lätt.

Först måste du ha några verktyg. Den första heter Odin, det är ett verktyg för din dator som låter dig blinka anpassade Android-rom till din telefon. Den andra är en kopia av lagerrummet.

Objekt som du behöver ladda ner till din dator:

 • Odin3 v1.85 (XDA-sida) - (Ladda ner spegel 1) [199KB]
 • Epic Touch 4G EL29 Stock Rom (Ladda ner spegel 1) - (Ladda ner Mirror 2) [521MB]
 • Samsung USB-drivrutiner för Windows (Ladda ner spegel 1) [22 MB]

Varning! Skapa dina säkerhetskopior innan du börjar! Denna process kommer att torka din telefon helt. Det tar inte bort bilder, videor eller filer som sparas på telefonens interna eller externa SD-kort. Men det tar bort alla appar, appdata, samtal, SMS, e-postmeddelanden och allt annat som sparas i en app. Det enda undantaget från detta kan vara om du har Apps2SD-inställningen och din appdata sparas på SD-kortet.

Ansvarsbegränsning: Det är nästan inget sätt att denna process kommer att bryta din telefon. Jag har gjort det ett antal dussin gånger. Men, med den sällsynta chansen att något händer, tar du det fulla ansvaret.

Den korta versionen av den här guiden:

 1. Ladda ner filerna ovan.
 2. Sätt telefonen i nedladdningsläge (aka Odin Mode) och anslut den till datorn.
 3. Unzip Odin och starta den.
 4. Välj HOME_SPH-D710_CL852097_user.tar.md5 som PDA, ändras inte något annat i Odin.
 5. Klicka på Start och vänta tills Odin säger PASS. Helt klar!

Den detaljerade versionen

Okej, låt oss börja. Det första du behöver göra är att starta telefonen till nedladdningsläge. Det normala förfarandet för att göra detta är att stänga av telefonen och håll sedan volymen ner + strömbrytaren tills du ser en varning !! skärm. På varningsskärmen trycker du på Volym upp. Telefonen ska nu vara i nedladdningsläge (även känt som Odin-läge). Vid denna tidpunkt kan du gå och ansluta telefonen till en kabel som går till datorn.

Nu ska vi göra resten på datorn. Först måste vi extrahera Odin zip-filen som du hämtade högst upp till en mapp på din dator. Sedan fortsätt och ladda upp det.

Om telefonen är ansluten letar du efter den gula COM-rutan på vänster sida.

Kan du inte se det? Se Felsökning.

Om den gula COM visas upp är vi bra att gå! Det enda vi behöver byta på sidan är PDA. Tryck på PDA-knappen och välj sedan filen HOME_SPH-D710_CL852097_user.tar.md5 som vi hämtade tidigare. Tryck sedan på Start och Odin börjar blinka.

Varning! Det är mycket viktigt att telefonen inte kommer frånkopplad från USB eller förlorar ström medan Odin blinkar. Om det antingen händer kan det vara att använda telefonen.

Vänta bara på den gröna linjen för att komma hela vägen över skärmen. När det är klart kommer det att säga PASS! och din telefon startar om automatiskt. Vid den här tiden kan du stänga Odin, du är klar!

Den enkla lagerversionen av Android Gingerbread (EL29) borde vara på din telefon, och den är nu klar för garantibesparing.

Observera att för din personliga integritet kanske du vill gå in och ta bort personliga bilder eller filer som är lagrade på ditt interna SD-kort och ta bort ditt externa SD-kort innan du skickar in telefonen till techs på Samsung. Förhoppningsvis om du skickar din telefon till reparation går allt smidigt härifrån. Du kan också dubbelklicka på att du inte är rotad med Root Checker-appen, tillgänglig gratis på Google Play-marknaden.

Som alltid, om du har några frågor, vänligen släpp en kommentar i avsnittet nedan.

Felsökning

Om du inte ser den gula COM rutan kan du prova någon kombination av följande för att få det att fungera:

 • Dra ur kontakten från USB-porten på datorn och sätt sedan in den igen.
 • Prova en annan USB-port.
 • Starta om Odin.
 • Installera om Samsung USB-drivrutinerna.