Gör Cortana Sök Google istället för Bing i Windows 10

Windows 10 innehåller den nya sökrutan i Cortana, och som du förväntar dig använder du Microsofts egna Bing-sökmotor för att få dina resultat.

Men om du bara inte kan leva med att använda något annat än Google för att söka, så här kan du göra Cortana använda Google, DuckDuckGo eller till och med Yahoo istället.

Omdirigera Cortana Sök från Bing till Google

Det finns ett par sätt att få detta att hända, och allt börjar med din standardwebbläsare. För mer om att ändra webbläsaren, läs vår artikel: Så här ändrar du standardwebbläsaren i Windows 10.

Först tar vi en titt på att använda Chrome. Installera den kostnadsfria Chrometana-förlängningen för Chrome. Efter det har installerats kommer följande sida att komma upp och Google kommer att väljas som standard. Observera att du också kan välja DuckDuckGo eller Yahoo.

Om du inte ser skärmen ovan omedelbart eller vill återkomma till den när som helst, gå till Inställningar> Extensions> Alternativ under Chrometana.

Det är allt! Nu när du använder Cortana-sökning öppnas resultaten i Google eller vilken sökmotor du väljer.

Använda Firefox

Om du redan är en Firefox-användare, gör Cortana till en annan sökmotor en bit tårta. Se till att du har den senaste versionen av Firefox installerad, vilket vid skrivningstiden är 41, 0. Återigen, för att detta ska fungera behöver du Firefox som standardwebbläsare.

Ange sedan din standardsökmotor genom att gå till Alternativ> Sök . Naturligtvis har du fler alternativ i Firefox, dvs Twitter, Amazon, Wikipedia.

Efter det när du gör en webbsökning i Cortana öppnas resultaten i standardmotorn du valde i Firefox.

I exemplet nedan sökte jag efter SSD-enheter . Som du kan se öppnas Firefox med Google-resultat.

Personligen föredrar jag att använda Bing som min standardsökmotor. Faktum är att jag bytte från min Google-missbruk för några år sedan. Bing började långsamt, men nu tycker jag att det är en förstklassig sökmotor som har introducerat några roliga saker.

Om du är fast vid användning av din favorit sökmotor, ger Microsoft dig dock valet.

Hur är det med dig? Planerar du att behålla standard som Bing eller byta till något annat? Lämna oss en kommentar nedan, eller gå med i den pågående konversationen i Windows 10 Forums för alla saker om det nya operativsystemet.