Google News Roundup - Malware, Gmail, Dokumentuppgradering och mer

Google måste ha fått mycket sömn under helgen eftersom de sedan måndag har släppt 1 uppdatering efter den andra över sin produkttjänst på nätet. Nedan är några som fångat mitt öga som ganska signifikant. Om jag saknade en, var god att släppa en anteckning i kommentarerna eller skjut mig ett mail på [email protected]

Google meddelar hundratusentals användare att de kan ha skadlig kod

Googles säkerhetslogg på tisdagen bekräftade ett snabbt sprids virus som infekterar PC: s över hela världen. Google upptäckte först det eftersom infekterade datorer skickar udda nätverksförfrågningar via Googles servrar. Om Google upptäcker detta på din dator visar de varningen över nästa gång du besöker en Google Search-sida.

Jag är väldigt glad att se att Google använder sina befogenheter för gott. Google gick in i kriget för länge sedan mot skadlig kod och även om det är en hård kamp, ​​är jag väldigt glad att se att Google fortfarande letar efter möjligheter att krossa dessa fel.

Google introducerar nya samtalsfunktioner i Gmail

Förra året skrev jag en som meddelade att Google skulle lägga till Telco-funktioner i Gmail och denna vecka ökade Google funktionen genom att lägga till 2 nya funktioner. På onsdagen meddelade Google att du nu kan ringa flera samtal från Gmail och du kan också lägga på samtal.

Inte precis markbrytande men ... det här är ett annat positivt steg framåt och bevis Google satsar fortfarande tungt i deras Telco-sida av dev house.

Ja, jag vill ha ett kvitto tack!

Läs kvitton har funnits i Microsoft Outlook för ... någonsin? På tisdagen meddelade Google att de har lagt till Läs kvitton till Gmail för Google Apps for Business och Google Apps for Government Accounts.

Läs kvitton är vanligtvis avstängda och måste aktiveras av systemadministratören så ge dem en rop om du inte ser alternativet i din Gmail-klient.

Ny och förbättrad Gmail-gadget för iGoogle

Med utgåvan av Google + ... är det möjligen en bra punkt men på tisdag Google uppgraderade sin Gmail-gadget för iGoogle. Hurra…? Jag använder aldrig iGoogle, men kanske är det stora nyheter för dig.?.?

Google säger att den nya gadgeten väsentligen liknar Gmail-gadgeten på en mobil, så om inget annat, kanske det här är en fin tunn klient som du kan använda om du fortfarande är en svåra iGoogle-fan.

Google tillkännager en ny kortservice för Google Sites

Tillbaka under 2010 tillkännagav Google sin egen korta url-tjänst goog.gl. Google registrerade den domänen tillbaka 2009 och uppenbarligen några månader senare hittade de en ännu kortare URL och registrerade g.co. Förutom att vara några tecken kortare än goog.gl var det ett mysterium ( egentligen, jag lägger bara till drama ) vad de skulle göra med g.co tills ett tillkännagivande på måndag.

På deras blogginlägg sa de att de kommer att använda g.co-domänen för att förkorta och / eller länka till Googles webbplats. Till skillnad från goog.gl som kan användas av någon, är g.co ENDAST FÖR GOOGLE SITES.

Google lägger till stöd för ZIP och RAR-filer i Google Dokument

Även om du kan se 15 olika filtyper med Google Dokument, om du vill visa filer i komprimera .zip eller .rar-filer måste du först hämta dem från Google Dokument. Det var allting på måndag när Google meddelade inbyggt stöd för. zip och. rar- filer.

Google gav en testlänk om du vill ta en titt på det men skärmbilden ovan förklarar ganska mycket allt. Av alla uppdateringar denna vecka är detta kanske en av de viktigaste som Google arbetar för att stjäla marknadsandelar från Microsoft.

Som jag sa tidigare kommer en hel del nyheter från Google den här veckan som ytterligare stärker Googles erbjudande mot konkurrenter. Det är fantastiskt hur mycket detta företag kan leverera ärligt vecka efter vecka. Det kommer bli intressant att se om Microsoft kan hämta takten med Office 365 och vara relevant för den långsiktiga.