Så här stänger du av Windows 10 Lock Screen Ads

Medan Windows 10 är en gratis uppgradering finns det några irriterande "annonser" som du kanske har märkt. När du till exempel öppnar Start-menyn ser du en sektion för förslag till appar, som faktiskt är annonser för appar i Windows Store.

Vi visade dig hur du stänger av de föreslagna appannonserna i Start-menyn, men ett annat ställe som du hittar dessa "förslag" finns på Låsskärmen. Så här väljer du bort och stänger av dem.

Stäng av Windows 10 Låsskärmsannonser

För att stänga av huvudet till Inställningar> Anpassning> Låsskärm . Se till att din bakgrund är inställd på bild eller bildspel . Om du har ställt in den i Spotlight, visas inte alternativet att stänga av annonser.

Bläddra sedan ner och stäng av Få roliga fakta, tips, trick och mer på din låsskärm .

Enligt min erfarenhet ser jag inte annonserna hela tiden men gör det ibland. Många människor kanske saknar dem om du snabbt bläddrar igenom låsskärmen eller har stängt av den. Men om du inte är fan av att se förslag på annonser alls, är det trevligt att du kan stänga av dem.

Stäng av annonser i andra Windows 10-platser

Microsoft blir alltför liberal med annonserna i Windows 10 och jag ser det inte bli mycket bättre. Det största problemet med det här är att det inte finns en enda knapp som låter dig stänga av alla annonser eller förslag som Microsoft kallar dem.

Se till att ta reda på hur du ska bli av med annonser från Start-menyn i vår artikel: Så här stänger du av Windows 10 Start-menyns förslag till appannonser.

Annonser börjar också dyka upp i File Explorer. För att bli av med dem, kolla in vår artikel: Sluta föreslåda annonser från att visa i Windows 10 File Explorer.