Firefox 4 Beta 7 har revved upp motorerna

Den nya Firefox 4 Beta står miles bortsett från den senaste officiella versionen, Firefox 3.6. Nyligen har de bara förvärvat Jägermonkey-lagets JavaScript-motor och det har gett dem en seriös hastighetsökning, för att inte nämna några av de andra förbättringarna som de har införlivat.

Förra veckan skrev Mozilla de senaste riktmärkenna för Firefox 4 Beta, och de röker snabbt. Jämfört med den gamla 3.6-versionen av Firefox tittar vi på hastigheter upp till 5 gånger snabbare.

Det gjorde mig nyfiken, så jag tog upp riktmärken för varje modern webbläsare. Om du var snabb, men det är det fortfarande! Firefox är inte långt bakom och David Mandelin, Firefox Engineer, uppgav att det kommer att bli ännu snabbare innan de släpper ut den officiella versionen 4.

Hastighet är inte den enda nya i beta 7, men enligt Mozilla har de gjort några andra förbättringar. Den fullständiga Bug and Fix-listan finns här.

Använder JägerMonkey, en ny, snabbare JavaScript-motor

WebGL är som standard aktiverat på Windows och Mac OS X. WebGL-stöd kräver ett grafiskt grafikkort med OpenGL. Stöd för andra grafikkort på Windows (specifikt Intel GPU) och Linux kommer att komma i en framtida beta

Vissa återgivningsoperationer är nu hårdvaruaccelererade med Direct3D 9 på Windows XP, Direct3D 10 på Windows Vista och 7 och OpenGL på Mac OS X

Förbättrad webtypografi med OpenType med stöd för ligaturer, kerning och fontvarianter

HTML5 Forms API gör webbaserade formulär lättare att implementera och validera

Vad sägs om utseende?

Har du sett det nya gränssnittet för Firefox 4 beta? Det ser mycket ut som IE9, förutom att det görs rätt. De har minimerat mängden utrymme som används av verktygsfälten och gjort bort med statusfältet längst ner helt. De gjorde ett smart drag genom att flytta bokmärken menyn till en enda Star-knapp, det är enkelt och litet, men det är där om du behöver det. Vid en tidpunkt var jag kär i minimalismen i Chrome, men den senaste versionen av Firefox gör ett bra jobb.

Har du testat den senaste versionen av Firefox beta? Vad tycker du, låt oss veta i kommentarerna nedan!