Firefox 4.0 Beta Released

Uppmärksamma alla beta-testare! Firefox 4.0 Beta är nu tillgänglig för allmän nedladdning! Vid första anblicken får Firefox 4 oss ett nytt användargränssnitt och några fina funktioner. I motsats till andra senaste beta-utgåvor verkar denna beta dock vara full av problem som kan motivera att vänta på nästa beta eller hela utgåvan. Låt oss ta en titt på några av de saker jag har märkt på frisläppandet.

Det dåliga

Det första som fångade mitt öga var vad som såg ut att vara en rip-off från Opera. Ta en titt på den nya Firefox-knappen jämfört med "Opera" -knappen längst upp till vänster i webbläsaren.

Båda knapparna har samma utseende, men i motsats till Opera som har allt förpackat där, har Firefox bara några grundläggande funktioner. Jag antar när beta går guld, fler kommer att läggas till.

Det verkar som om de fortfarande arbetar med tematjänst. Efter nedladdning försökte jag tillämpa några av mina favoritteman och fann att ingen fungerade. Efter att ha spelat lite, fann jag att endast 85% av teman från den officiella Firefox-teman i alla kategorier fungerar. Om du mus över dem får du följande meddelande:

Detta tema är oförenligt med din version av Firefox.

Med lite ansträngning hittade jag ett sätt att tillämpa teman, men minimerar, maximerar och stänger knapparna försvinner på egna teman. Konstig? Ja det var vad jag trodde.

De goda

Phew. Nu är det positiva jag har märkt att jag spelat med betaen. Den nya Firefox ger oss HTML5-support vilket är bra. HTML5 introducerar nya funktioner som stöd för streaming video. Tala om HTML5; Du får också WEB M serveras tillsammans med Firefox. Propert.

Här är några andra tillgängliga funktioner som är värda för ett groovy omnämnande:

· Add-ons-chef

· JetPack SDK

· Kraschskydd

· CSS3-stöd.

Snart kommer kommandot Firefox Synkroniseringsfunktionen att göra det möjligt för dig att synkronisera dina inställningar, lösenord, bokmärken, historia; du får bilden. Inget nytt för webbläsarbranschen, men det är verkligen ett bra tillägg för Firefox-användare.

Totalt packar det några bra nya funktioner men det kan vara en release eller 2 bort innan jag skulle rekommendera det på en produktion / primär skrivbord. På lång sikt förväntar jag mig Firefox 4 att vara en groovy uppgradering, men åtminstone för dessa beta har de fortfarande några buggar att träna.

Hämta din kopia på den officiella Mozilla Firefox Beta-hämtningssidan.