Google slutade sälja Nexus Player, men Android TV fortsätter

Om du funderar på att köpa en Google Nexus Player måste du hitta den från en återförsäljare från tredje part (om du hittar en) eller på ebay. Nexus Player, som drivs av Googles Android-tv och bygger av ASUS, har tagits bort från Google Play Butiks maskinvaruavdelning.

Nexus Player kom med en röstsöknings fjärrkontroll och en extra spel fjärrkontroll. Det var också den första enheten som erbjöd Android TV, vilket är den nya tekniken som ersatte sitt misshandlade Google TV-erbjudande.

Om du går till avsnittet i Google Play Butik hittar du många TV och ljud Chromecasts och NVIDIA Shield. NVIDIAs enhet drivs också av Android TV och erbjuder 4K Ultra HD TV och är ett kraftverk byggt för allvarligt spelande.

Sidan Droid Life först upptäckte detta idag. Tydligen har stora butiker sänts ut i flera veckor, och jag kunde hitta lite på ebay.

Android TV är inte död men

Under Google I / O noterades att nya API för inspelning av live-tv och mycket mer kommer att vara en del av Android N-uppgraderingen för Android TV-plattformen. Bland andra uppdateringar kommer nya kanaler som inkluderar Starz och WatchESPN.

Med så många set-top-enheter där ute nu, även om företaget bestämde att det inte var värt att göra sin egen låda längre, kommer det fortfarande att tillåta tillverkarens som NVIDIA, Xiaomi, Vizio och andra att lägga Android TV och Google Cast i deras TV och underhållningsenheter.

Om du inte är bekant med Nexus Player eller Android TV, ta en titt på följande artiklar för mer information.

Förhandsgranskningar av Google Nexus Player Set-Top Box

Google Nexus Player med Android TV Värt ett andra utseende?

För mer, kolla in den korta videon nedan som visar nya funktioner i den kommande Android N:

">