Facebook för iPad App: First Look

Idag släppte Facebook tyst sin Facebook för iPad-app. Den varmt efterlängtade appen höll App Store på klockan 13:00 Pacific Time. Här är vår första look.

När du har laddat ner det från iTunes App Store startar du appen. Det kommer att uppmana dig att logga in på ditt Facebook-konto.

Efter inloggning presenteras du med en kort turné som visar några av funktionerna.

Det gör så mycket som det gör i en webbläsare. Peka på ikonen för att se dina meddelanden. På höger sida finns en panel som visar vänner som är online för chatt.

Jag hittade chatt på iPad-appen för att vara den coolaste funktionen. Det är lätt att använda och har ett trevligare användargränssnitt än på webbplatsen.

När jag testade chatt på iPad hoppade jag på min dator för att kontrollera mitt konto. Samtalet visas också där, så du kan fortsätta samtal där du slutade - mellan din dator, iPad och din iPhone eller iPod touch också.

Dina Facebook Vänners foton visas gorgeously. Du kan enkelt flytta mellan bilder i ett album genom att svepa miniatyrerna längst ner på sidan.

Från ett foto trycker du på ikonerna i övre högra hörnet till Gilla det och lämnar en kommentar.

Tryck på en länk till en webbplats, och den visas i Facebook-appbläddraren. Mycket lättare än att öppna en separat instans av Safari.

På en sida, en annan cool sak du kan göra, letar du efter den webbplats du är på. Navigera sedan till andra sidor och artiklar.

Tryck på menyikonen längst upp till vänster på skärmen. Detta kommer att ge upp alla dina spel, appar, grupper, händelser och mer. Tryck på Konto för att kontrollera ditt konto och sekretessinställningar.

Användargränssnittet är trevligt och det är en flytande användarupplevelse. Det finns ingen ticker - vilket är bra för användare som inte gillar det. Facebook-tidslinjen är inte tillgänglig på appen heller. De saknade funktionerna är inte en avtalsbrytare på något sätt men.

Se till att du kolla vår fortsatta täckning av Facebook. Håll dig också stämd eftersom vårt grova lag ger dig fler tips och tips för den nya Facebook-appen för iPad.