Konvertera valuta det enkla sättet med Googles gratis onlineverktyg

Idag på jobbet behövde jag en gratis online Valutakonverterare och efter en liten grävning snubblat jag över några groovy tekniker som jag tycker att du kanske tycker är användbar. Detta gäller speciellt för dig som gör någon form av internationell resa eftersom alla 3 metoder jag upptäckte kan användas både från din vanliga webbläsare och din mobiltelefon browser (iPhone skärmdumpar nedan).

Metod 1 - Konvertera valuta med standard Google-sökning

Den enklaste metoden att konvertera Valuta på nätet är att använda den vanliga Googles hemsida. Skriv bara in följande i Google sökrutan: 100 USD till

Som du kan se tillhandahåller Google automatiskt en lista över gemensamma valutor du kan välja mellan, samtidigt som du visar EURO-omvandlingsfrekvensen tillsammans med ett 5-årigt historikdiagram. Fortsätt antingen att skriva valutan eller klicka med musen.

Processen fungerar på samma sätt på mobila enheter som kan vara ett ganska användbart tips för dem som reser runt om i världen. Här är ett skott från min iPhone.

Metod 2 - Konvertera valuta med hjälp av Google Finance Calculator-sidan

Nästa metod är super enkel ( även om det är ganska ful ) och möjligen ännu enklare än den första metoden eftersom du inte behöver komma ihåg en valutaförkortning. Detta kan vara användbart om du försöker få omvandlingsfrekvensen för vissa obekanta valutor.

Gå bara till http://www.google.com/finance/converter

Jag räknade över hundra valutor från rullgardinsmenyn

Återigen, om din på vägen här är hur det ser ut på min iPhone

Metod 3 - Konvertera valuta med hjälp av en iGoogle-gadget

Den tredje och sista metoden som jag fann att Google konverterar din valuta var att lägga till en valutaomvandlare till din iGoogle-sida, även om du inte behöver logga in på ditt Google-konto för att detta ska fungera.

Gå till http://www.google.com/webmasters/igoogle/currencyconverter.html och klicka på knappen Visa priser på iGoogle.

Du ska tas till din iGoogle-sida och kalkylatorn ska sitta där och väntar på dig.

Stor sak om Google är att de ger dig flera olika sätt att använda sitt valutaomvandlingsverktyg. Jag föredrar personligen den första metoden, men jag lägger till gadgeten till min finansflik på min iGoogle-sida.

Känner du till ett enkelt trick? Släpp det i kommentarerna nedan eller skicka det till mig på [email protected]!