Facebook lägger till säkerhetsverktyg för naturkatastrofer

Facebook meddelade idag att det lanserar ett nytt verktyg som låter dig meddela vänner och familj om du är säker under en naturkatastrof. Det kallas säkerhetskontroll och om du råkar vara i ett område där en naturkatastrof inträffar, kommer Facebook att dyka upp en varning som frågar om du är säker.

Facebook säkerhetskontroll

Tydligen kom tanken på detta från en katastrofmeddelande ombord som Facebook-ingenjörer skapade efter jordbävningen och tsunaminen slog Japan 2011.

Enligt Facebook, när du aktiverar säkerhetskontrollen: "Vi bestämmer din plats genom att titta på den stad du har listat i din profil, din senaste plats om du har valt dig till produkten närliggande vänner och den stad du befinner dig i använda internet."

Om du har vänner som befinner dig i ett område där en naturkatastrof inträffar kan du också få meddelanden från dem om de är säkra eller inte.

Det rullar ut till alla Facebook-användare under de närmaste veckorna, och kommer att vara tillgängligt på din dator och mobilenhet via Facebook-appen. Uppenbarligen kommer även de låga telefoner som är populära i utvecklingsländerna att kunna använda den också.

Det här verkar som en bra idé eftersom det redan finns så många användare på Facebook. Jag är emellertid nyfiken på vad som ligger bakom detta, och hur det kommer att gynna Facebook. Under förutsättning att det är en bra app för mänskligheten verkar det som om det kommer att hålla reda på var du är hela tiden mer än den redan gör. Självklart kommer dessa data att samlas in och mer relevanta annonser visas. Cynisk jag vet, men jag anser alltid att de främre motiven är när Facebook introducerar något nytt.

">

Introducerar säkerhetskontroll från Facebook på Vimeo.

Vad tycker du om Facebook: s kommande säkerhetskontrollfunktion? Lämna en kommentar nedan och berätta om det.