Microsoft tillkännager Surface Pro 3 tillgängligt för förbeställning idag

Microsofts nya vd Satya Nadella tog scenen igår för att introducera företagets nya Surface Pro 3, som företaget använder som tablett som kan ersätta din bärbara dator . Ursprungligen trodde man att Microsoft skulle annonsera en Surface-mini runt 8-tums vid denna händelse. När datumet kom närmare, började rumblings om en större 12 "yta läcka ut som vi rapporterade igår. Tja, det visar sig rykten om en större yta var sanna.

Det verkar som om Microsoft bestämde sig för att inte ta itu med miniplattmarknaden eftersom det redan finns små formfaktorstabletter som kör Windows 8.1 tillgängliga som Dell Venue 8 Pro eller Lenovo Mixx 2. I stället tar företaget ett behov av att dess partner inte är möte - en topp i Windows 8.1-enheten.

Här är en titt på vad som meddelades igår vid Surface-eventen, och mer information om vad du kan förvänta dig att se senare nästa månad.

Yta Pro 3

Ytan har kommit långt sedan debuten av Surface RT som lanserades i oktober 2012 - Pro-versionen kom flera månader senare i februari 2013. Den första iterationen av ytan - både pro och RT var definitivt den för en första genenhet . Vad jag menar med det är konceptet var coolt och spännande. Den faktiska hårdvaran och mjukvaran, beroende på din åsikt om Windows RT, behövde dock mycket arbete. Nu verkar Microsoft ha skapat en topp produktlinje som kommer att konkurrera med Apples MacBook Pro och MacBook Air.

Den kör Windows 8.1 Pro - den fullständiga versionen, inte RT. Den väger in på en lätt 1, 76 lbs., (Nästan hälften av 13-tums MacBook Air) och höljet är magnesium med ett silverlock. Du kan få den i olika lagringsstorlekar från den låga 64 GB hela vägen upp till 512 GB. Du kan hämta det med en 4: a generationens Intel Core i3, i5 eller toppen av linjen i7 CPU. Alla modeller har antingen 4 eller 8 GB RAM.

Den nya ytan har tre viktiga portar, inklusive en USB 3.0-port i full storlek, en microSD-plats för att lägga till mer lagringsutrymme och minisportport för att skicka din skärm till en extern bildskärm. Det har också portar för laddaren och en hörlursuttag.

Den sportar en 12-tums skärm där skärmen kommer in med en upplösning på 2160 x 1440. Naturligtvis är skärmen aktiverad och den levereras med en inmatningspenna. Inmatningspenna är mycket smartare än den som du använder. Det låter dig starta specifika appar. Ta till exempel det på skärmen, OneNote lanserar. Om du klickar på pennan sparas det du har skrivit i OneNote och dubbelklickar det med kamerans öppet, snapar ett foto och låter dig skriva på det, igen via OneNote. Utvecklare ska kunna komma med några coola användarfall för pennan i sina appar. Och den har 256 nivåer av tryckkänslighet ... vilket betyder att det kommer att svara i enlighet med hur svårt du pressar ner på den.

Surface Pro 3 har 5MP 1080p front- och bakåtvända kameror. Inbyggd i mikrofon med fram och bak motstående och Dolby Audio-förstärkta stereohögtalare som sägs vara mycket högre och bättre ljud som de två tidigare Surface-modellerna. Naturligtvis kommer små tabletter eller bärbara högtalare inte att fylla i ett rum eller något annat.

Denna yta har det efterlängande batteriet som lovar upp till nio timmars webbläsande liv. Naturligtvis varierar din körsträcka beroende på vilka program och appar du kör.

Det nya typtäcket, som säljs separat, är uppenbarligen större för att täcka 12-tumsskärmen, även om tangentbordet fortfarande är av samma storlek. Sammantaget är det tunnare och nycklarna sägs vara ännu mer mottagliga. En annan intressant egenskap är att du kan klämma på locket på undersidan av tabletten vilket stabiliserar det och gör det bättre att uppleva när du skriver med det i ditt knä.

Men den mest anmärkningsvärda förbättringen är den (68%) större stycken styckfältet som stöder alla Windows 8-gester och är lättare att använda. Självklart vet vi inte säkert förrän vi får lite hand om det, men jag kan säga att styrplattan på mitt nuvarande typöverdrag är smärtsamt att använda. För det mesta använder jag en extern mus. Och naturligtvis, liksom de föregående, kommer typtäcken i olika färger.

En av de unika egenskaperna hos Surface är dess kickstand. Den första generationen hade bara en vinkel som var 22 grader för att sätta den på. Många användare, inklusive mig själv, tyckte att det var för brant. Med Surface 2 och Surface Pro 2 hade kickstanden två olika vinklar som du kunde sätta på. Nu med Surface Pro 3 har kickstanden ett friktions gångjärn som tillåter flera positioner från en liten lutning vid de ursprungliga 22 graderna till 150 grader, vilket Microsoft kallar "Canvas Mode"

Surface Pro 3 Prissättning

Här är en titt på prissättningen för Surface Pro 3 och det kommer tillbehör, med tillstånd av Microsoft:

Surface Pro är tillgänglig för förbeställning idag och kommer börja leverera den 20 juni. Tänk på att, liksom de första två satserna av ytor, säljs typtäcken separat för 129, 99 USD.

Här är en av de reklamfilmer som spelats under evenemanget för den nya Surface Pro:

">

Om du missade det, och skulle vilja se hela timmar långa Surface-händelsen från 20 maj i NYC, kan du se den nedan:

">