Aktivera Google Authenticator Mobile App för ditt Google-konto

Förra veckan återfattade jag hur du aktiverar tvåfaktorsautentisering för ditt Google-konto. För de av er som tog mitt råd och aktiverade 2-stegs verifieringsfunktionen (jag hoppas verkligen att alla följde detta råd) jag gratulerar dig! Nu för steg två, låt mig introducera Google Authenticator Mobile Application.

Nu är en negativ bieffekt av 2-stegs verifieringstjänsten från Google varje gång du loggar in, kommer Google att skicka ett txt-meddelande med den 6-siffriga koden. Nu om du är som jag och inte har en obegränsat SMS-mobilplan, har detta potential att äta i din checkbook. Lösningen - Google Authenticator App.

Så här aktiverar du Google Authenticator App för dina Google-konton

Kom ihåg, om du inte har aktiverat 2-stegs verifiering på ditt Google-konto än, stanna här och gör det innan du fortsätter. Dessutom är aktiveringen av Google Authenticator-appen för Google Apps-konton identisk med stegen nedan men innan du kan köra igenom den måste du ha systemadministratören aktivera 2-stegs verifiering för din Google Apps-domän.

Google Authenticator App är en gratis nedladdning för Apple iOS-enheter och Android. För att börja använda det laddar du bara ner appen från Apples App Store eller Google Play.

När du är laddad, logga in på ditt Gmail-konto och klicka på ditt användarnamn längst upp. Detta öppnar en snabbmeny. Klicka på Konto under ditt namn.

Klicka på Säkerhet.

Under 2-stegs verifiering, klicka på Redigera.

Under mobilapplikation, klicka på Android - iPhone - BlackBerry-länk.

Vid denna tidpunkt visas skärmbilden för tvåstegs verifiering med QR-streckkod som ser ut som följande.

Lansera nu Google Authenticator-appen på din mobiltelefon (jag använder en iPhone) för att skanna QR-streckkoden.

Tryck på + -tecknet för att lägga till ett nytt konto.

Tryck på Skanna streckkod.

Kameran öppnas nu. Bara peka den mot skärmen med väntar QR-streckkoden och din telefon kommer automatiskt att känna igen den.

Det nya kontot och koden kommer nu att listas.

Skriv in den i kodrutan på Google-sidan och klicka på Verifiera. Om allt är groovy får du en grön kryssruta. Helt klar!

När du klickar på Spara

Din nya mobiltelefon kommer att listas på 2-stegs verifieringssidan.

Från och med den här tiden, när du loggar in med det här kontot, skickar Google inte längre ditt textmeddelande. Öppna bara din Google Authenticator App och ange den sexsiffriga koden som visas för det kontot.