Dropbox vs Windows Live Sync Beta 2011: Feature-by-Feature Showdown

Tidigare gav jag en ganska ebullient guidad rundtur i Windows Live Sync Beta 2011 ( som kommer att kallas Windows Live Mesh när den är officiellt släppt ), med sin groovy potential som backupverktyg och cloud storage-lösning. Men sedan den korta smekmånadfasen har jag haft en chans att flytta i några av mina saker och jag måste erkänna att jag har problem med att bli bekväm. Det verkar som att mycket av den bortskämda jag har fått från gamla trogen Dropbox har gett mig ganska stora förväntningar när det gäller molnbaserad synkronisering och trots min optimistiska granskning tror jag att jag måste hålla fast med Dropbox -tills vidare. Här är varför:

Obs! Innan vi började, var en snabb förklaring om namnet-Windows Live Mesh och Windows Live Sync som två separata produkter. även om de gjorde i huvudsak samma sak. Windows Live Sync Beta 2011 - som blev tillgängligt som en del av paketet Windows Live Essentials Beta 2011 i juni 2010-var en kombination av de två tidigare produkterna. Nu har Microsoft beslutat att byta namn på vad som nu är tillgängligt som Windows Live Sync Beta 2011 och kalla det Windows Live Mesh 2011 när det slår den officiella utgåvan tillsammans med Windows Live Essentials 2011, vilket eliminerar både tidigare produkter. I den här artikeln hänvisar vi till det som dess nuvarande namn: Windows Live Sync Beta.

Kundtjänst - Fördel: Dropbox

Windows Live Sync Beta gjorde ett imponerande steg mot sameksistens mellan operativsystem genom att inkludera en OS X-klient, men Dropbox tar kakan genom att stödja Linux, Windows och Macintosh. Inte bara det, Dropboxs stationära klient gör det till alla dessa operativsystem med sina funktioner helt intakta. Detsamma kan inte sägas för Macintosh-versionen av Windows Live Sync Beta, som inte stöder fjärranslutningar. ( Beviljas, Dropbox hanterar inte fjärranslutningar alls, så det är kanske inte rätt att räkna det mot Windows Live Sync Beta .)

Dela och offentliga mappar - Fördel: Dropbox

Windows Live Sync Betas offentliga mapp och fildelningskapacitet hanteras verkligen av Skydrive. Och när det gäller att dela filer med Skydrive är erfarenheten klumpig att säga minst. Det görs via e-postinbjudningar, och om mottagaren inte har ett Windows Live-konto har de ingen lycka till. Du kan dela mappar offentligt via Windows Live Spaces, men återigen är det ett annat steg, en annan registreringsprocess och ett annat lager av "saker" för att navigera.

Dropbox, å andra sidan, är väldigt intuitivt, i själva verket är det så vänligt, det är rent socialt. Du kan högerklicka och få en delbar länk direkt från Utforskaren i Windows eller mobilappen och alla kan visa den. Dropbox har även en egen URL-kortingstjänst, vilket gör det mycket Twitter och Facebook-vänligt. Inga registreringar eller registreringar krävs.

Fjärranslutningar - Fördel: Windows Live Sync Beta

Det finns ingen tävling här - Windows Live Sync Beta har det, Dropbox gör det inte. Det är dock en liten seger. Trots att Windows Live Sync Beta erbjuder en av de mest användarvänliga fjärrskrivbordserfarenheterna jag har sett kan jag inte säga att det är något jag personligen letar efter i ett moln delning / synkroniseringsprogram. Normalt om din geeky nog behöver ansluta till ett fjärranslutet system, kommer du ändå att ha 4 andra sätt att fjärransluta i ditt hem / arbetslådor ändå. Ändå peka på Windows Live Sync Beta.

Mobilt stöd - Fördel: Dropbox

Samma historia här, men omvänd: Dropbox har det, Windows Live Sync Beta 2011 gör det inte. Dropbox har en fantastisk iPhone, iPad och Android-app som går utöver funktionaliteten. Du kan dra upp filer från din Dropbox-mapp från var du än är och du kan även ladda upp videor och foton direkt. Jag är också en ganska stor fan av Favorites-funktionen - det låter mig ta min dagliga checklista som jag brukar hålla i min Quick Launch-fält med mig vart jag än går. För de mer ambitiösa kan du till och med inkludera multimediefiler för tillgänglighet. Du kan också fånga delbara länkar och lägga dem i ett mail eller kopiera dem till ditt urklipp i ett snäpp.

Med allt som sägs hade den tidigare versionen av Windows Live Mesh något mobilt support. Du kan ladda upp bilder via m.mesh.com. Inte riktigt en app, men det kan innebära att Mesh 2011 kan överföra en del av sin mobila funktionalitet till sin officiella release.

Webbfunktioner - Fördel: Dropbox

Den här var lite närmare - Skydrive har den tydliga fördelen att den är hardwired med Office Live Workspace, vilket ger dig en sorts bästa av båda världarna mellan Google Docs och Dropbox. Skydrive och Office Live Workspaces gör fullständig mening för hantering av Word-filer, kalkylblad och andra samarbetsdokument.

Windows Live Sync Beta kan ha vunnit den här, det vill säga om Dropboxs webbaktiverade funktioner inte var så bra. Namnlösa: Jag talar om funktionerna Undelete och Previous Versions. Dropbox förmåga att återställa gamla versioner av filer har sparat min hud ( och arbetstid ) mer än en gång. Och medan jag räddar mig från följderna av att vara en klumpig oaf som ibland skriver över eller raderar en kritisk fil kanske inte till min långsiktiga fördel, är jag mycket tacksam att jag för tillfället inte behöver lära mig några svåra lektioner om säkerhetskopiera filer. Tala om säkerhetskopior ...

Backup Funktioner - Resultat väntande

Möjligheten att utföra obegränsad synkronisering mellan maskiner med Windows Live Sync Beta fick mig verkligen upphetsad. Problemet: det fungerar inte än. Åtminstone inte för mig. Jag hade den här huvudplanen där jag skulle synkronisera min iTunes-mapp på alla mina maskiner - 40 spelningar alls - så när jag bytte till min huvudmaskin så skickades låtarna automatiskt till mina andra datorer utan att dessutom importeras. Men jag har aldrig gjort det förbi den inledande synkroniseringsfasen, för cirka 1 procent av vägen igenom, gick WiFi i hela mitt hus dött. Jag säger inte att det inte kunde ha varit Comcasts fel eller min router fel - men det kommer jag att säga så snart jag stängde Windows Live Sync Beta började min WiFi igen snart. Och detta hände varje gång jag försökte "säkerhetskopiera" min musik till en annan maskin. Jag försökte ens det med en mindre mapp - om en gig värd musik - och det hände igen. Förhoppningsvis kommer denna bugg att fixas med den officiella utgåvan av Windows Live Mesh, och då skulle jag vilja säga att Mesh kan vara vinnaren i denna kategori, eftersom Dropbox inte har en likvärdig "obegränsad" PC- till-PC-synkroniseringsfunktionen. Men tills dess kan jag inte ge ut några kudos för en applikation som bryter mot mitt trådlösa internet ...

Förvaringsutrymme - Fördel: Tie

Din Skydrive ger dig en hel del 25 spelningar online lagring-men av någon anledning är endast 2 spelningar tillgängliga för oss av Windows Live Sync Beta. Beta-användare klagade på stor tid, så Microsoft slängde oss ett ben och lovade att göra det till 5 spelningar som det kommer ut av beta. Dropbox ger dig 2 spelningar gratis och laddar dig extra om du vill ha mer - men jag kanske vet ett grovt sätt att få 6 spelningar gratis gratis Dropbox-utrymme för totalt 8 spelningar, vilket slår det i ledningen.

Fortfarande kallar jag den här en slips. Utanför lådan ger båda dig 2 spelningar, men Mesh-användare kan ( eller kommer ) få 5 spelningar utan att hoppa genom några hoops. Dessutom är det 25 giganter som är rymliga på Skydrive ser bra ut, och jag satsar så småningom kommer Microsoft att öppna den för användning via Mesh. Dessutom finns det utrymme för dig att använda via webgränssnittet, om du verkligen behöver det - med Dropbox är det 2 spelningar oavsett hur du skar det, om du inte vill ha en betald plan .. nahhh

Storlek - Fördel: Dropbox

När det gäller minnesanvändning använder processen Dropbox ( Dropbox.exe ) mer än Windows Live Sync Beta-processen ( WLSync.exe ). Men Windows Live Sync Beta är också beroende av MOE.exe, vilket är Mesh Operating Environment. Jag vet detta för ett faktum, eftersom jag tidigare hade problem med att operativmiljön för Mesh kraschar ( ominstallationen fixade inte det - slutade installera om Windows 7) och när det gjorde fungerade Windows Live Sync Beta inte. Jag antar att det är vettigt-Windows Live Sync Beta, eftersom vi vet att det är en kombination av Live Sync and Mesh trots allt.

De små sakerna - Fördel: Dropbox

Det här är en annan kategori som kanske inte är rättvist att förklara en vinnare för, eftersom Windows Live Sync Beta är ett pre-release och Dropbox har funnits i åratal. Men jag gör det ändå, och vinnaren är Dropbox. Dropbox känns bara vänligare och mindre påträngande övergripande. Jag uppskattar den lilla lilla blå logotypen bredvid mappen som påminner mig vilka mappar som synkroniseras med Dropbox ( som om jag skulle glömma-det heter "My Dropbox") . Jag gillar systemfältet eller Growl-meddelanden som låter mig veta när en fil har lagts till eller tagits bort. Jag gillar "Nyligen ändrade filer" -menyn på Dropbox. Jag gillar möjligheten att pausa synkronisering och begränsa bandbredd ( kom att tänka på det, inklusive en sådan funktion i Live Sync Beta kan ha fixat mitt brutna WiFi-problem). Dropbox tillåter också proxies och Selective Sync ( dvs välja vilka mappar i din Dropbox-mapp som ska synkroniseras) .

Jag gillar också hur Dropbox hanterar konfliktkopior lite bättre. Både Dropbox och Window Live Sync Beta undviker att skriva över en fil om den är konfliktlös och istället ger den ett datum, men Dropbox går den extra milen och identifierar den maskin där den konfliktkopierade kopian härstammar från. Och jag känner att Dropbox-systemet är lite mer tillförlitligt, men det är svårt att få en fil till konflikt med syfte på samma sätt som i en verklig världssituation. Och om allt går till helvete, har du alltid Undelete och tidigare versioner att falla tillbaka på.

Alla de små sakerna lägger till, och hittills känns Windows Live Sync Beta lite saknar när det gäller funktioner som gör att du går, "Åh, det är trevligt att ha." Plus. med Dropbox finns det en hel del oofficiella tips och tricks som gör att du kan göra nästan vad som helst med programmet, inklusive att synkronisera en mapp på din dator med Dropbox ( inte bara din Dropbox-mapp) och länka Dropbox till Microsoft Office.

Återigen tror jag verkligen att Windows Live Sync Beta ( eller Windows Live Mesh-vad du än vill kalla det för nu ) har viss reell potential. Men Dropbox har en seriös start, och för närvarande litar jag på mina viktiga filer med dem.