Gör enkelt dina egna ringsignaler med Audacity [How-To]

Mobiltelefoner kommer laddas med flera vanliga ringsignaler, men mer än troligt har du redan blivit uttråkad med dem. Som ett resultat kommer din mobiloperatör och flera tredje part företag att sälja dig "nya" ringsignaler till premiumpriser . Varför betala för något du kan göra bättre gratis och om några minuter? Med ett gratis öppen källprogram som heter Audacity kan du enkelt skapa egna ringsignaler i några enkla steg som vi kommer att gå igenom nedan.

Säg nej till dyra ringsignaler

Det första problemet med att köpa ringsignaler är uppenbart - du betalar en anständig bit ( $ 2, 99 vardera om Verizon ) av kontanter för en liten del av en sång som troligen också är av låg kvalitet. I jämförelse kan du snabbt hämta en hel låt från Amazon eller LaLa för mindre än $ 1 och det kommer att vara i orörd albumkvalitet. Se var detta går?

Det andra problemet med att köpa ringsignaler är att det lämnar dig utan kontroll över innehållet i ringsignalen. De flesta kommersiella ringsignalerna kommer bara att spela en viss del av kören av varje låt, och om du gillar en annan del av låten så är du inte lycka till!

Här är vad du behöver göra egna ringsignaler:

  1. En mobiltelefon som stöder MP3-uppspelning som ringsignal (nästan alla telefoner gör det här)
  2. En sång som du gillar nog att använda som ringsignal, helst i MP3-format
  3. Audacity, öppen källkod, gratis ljudredigeringsprogram

Visst kan du bara överföra hela MP3-filen till din låt direkt till din telefon utan att redigera, men det skulle inte fungera för bra. Efter det ringer telefonen bara i cirka 20 sekunder, och chansen är att de första 20 sekunderna av din favoritlåt inte är den del du vill höra varje gång någon ringer dig.

Nu när vi har de grundläggande grunderna, låt oss börja med How-To!

Hur man skapar gratis anpassade ringsignaler från vilken MP3 som helst

1. Besök Audacity webbplats och hämta den senaste versionen och Installera den. Installatören är lätt att använda, bara Klicka på Nästa ett par gånger, och du har det.

2. Nästa måste du ladda ner och installera LAME-kodaren. Denna kodare lägger till stöd för MP3-filer till Audacity.

3. När installationen är klar, starta sedan Audacity. På Arkiv-menyn kan du öppna den MP3-fil du vill ha eller dra och släpp MP3-ljudet direkt i Audacity. Om du lyckades ser du fönstret Importera MP3-filer visas.

Nu är det dags att börja redigera; Det första vi behöver göra är att byta låt från Stereo till Mono. De flesta mobiltelefonhögtalare stöder inte stereoljud, så det blir bättre att ringa det som en ringsignal.

4. Klicka på menyn Spår och välj sedan Stereospår till Mono . Detta kommer att konvertera hela låten till monoljud.

5. Nu kommer din kreativitet till spel. Använd verktyget Val och förstoring för att zooma in och välj ett 20 sekunders segment av din låt. De flesta telefoner kommer inte att ringa mer än 20 sekunder, så någonting längre kommer sannolikt bara att gå i spill.

Obs! Du kan göra det här segmentet så kort som du vill, mobiltelefoner automatiskt repetera ringsignaler, så kortare toner kommer bara att upprepa sig under den inkommande ringsignalens varaktighet.

6. När du har en bra del av den valda sången, se till att Ställ in uppspelningen till Stopp . Klicka sedanRedigera- menyn och välj Trim . Nästa Använd Time Shift- verktyget för att skjuta hela ditt val till början av spåret (0 sekunder).

Nu har du din ringsignal! Det kommer att låta ganska rakt vid den här tiden, så låt oss lägga till en Fade In effect för att släta ut saker och hindra dig från att hoppa ut ur din plats med en full volym sprängnings ringsignal varje gång du får ett samtal.

7. Välj de första 2-6 sekunderna av ditt klipp och klicka sedanEffects- menyn och välj Fade In . Du kan också göra samma sak till slutet med hjälp av Fade Out- tekniken.

8. När du är klar med redigering, klickaArkiv- menyn och välj Exportera. Ge din fil vilket namn du vill att det ska visas som på din telefon och var noga med att spara den som en MP3- filtyp.

9. Allt klart! Nu behöver du bara överföra ringsignalen till din telefon. Det finns några sätt att göra detta.

  • Använd en USB- kabel eller en Bluetooth- anslutning för att direkt överföra ringsignalen från din dator till din telefon.
  • Spara ringsignalen till ett MicroSD- kort med en SD-läsare och adapter, och sätt sedan MicroSD-enheten i telefonen. *
    • * Inte alla telefoner stöder MicroSD-kort
  • Skicka ringsignalen som en fil bilaga i en text via e-post. Vissa operatörer tar ut $ 0, 25, kontrollera din plan.
    • Observera att vissa leverantörer kräver att du skickar mediefiler till en @pix-adress.

Med ringsignalen på din telefon är allt du behöver göra nu konfigurerar vilka kontakter som ska tilldelas med den. Konfigurationsprocessen varierar beroende på din telefon. (som jag självklart inte kommer att täcka i den här artikeln.)