Google-kataloger - Appen du aldrig hört eller begärt

Har du någonsin haft hankering att läsa igenom produktblad? Medan den aktiviteten kanske inte ligger i min forte finns det fortfarande några få där ute som prenumererar på säsongsbundna marknadsföringstidningar från sina favorithandlare och designers. Om du är en av de personer som föredrar att handla i tidningar istället för online, kanske du gillar Google Kataloger. Varför? Eftersom Google-kataloger kan du beställa från en stor mängd butikskataloger, och sedan placera ordern utan att ringa eller ringa om artikelnummer.

Jag kom först nyligen över appen och av misstag. Det visar sig att, till skillnad från andra Android-appar som utvecklats av Google Inc. (som har miljontals nedladdningar), har Catalog endast cirka 50 000. Varför så lite? Det visar sig att Kataloger endast är tillgängliga på 10-tums tabletter och även då, om tabletten stöder rätt upplösning.

Vid första anblicken är kataloggränssnittet överväldigande. Du bombarderas direkt med produktblad från ett dussin eller flera butiker och varumärken. Det här är en del av avsnittet "Editor's Picks" som kan anges med flikar längst upp till vänster på skärmen. Om du klickar på någon av tidningarna inom redaktörens val kommer du att öppna helskärmsversionen av den här katalogen.

Nästa upp är fliken Catalogs, som har alla kataloger tillgängliga. Standardvyn sorterar kataloger efter kategori; könskläder, barn & baby, mat, hem mm

Kataloger kan också sorteras efter varumärke, vilket kommer att resultera i en större lista, men kan vara en snabbare / mer direkt tillvägagångssätt om du vet namnet på den du letar efter.

När du öppnar en katalog ser den ganska ut precis som den skulle på fysiskt papper, minus de glansiga glans och crinkly sidorna. Men det finns en distinkt fördel och skillnad med dessa katalogapp. Varje objekt i katalogen har en länkknapp som är kopplad till den.

Om du klickar på dessa länkar öppnas priser och ytterligare information om varje objekt samt en köpknapp. Det möjliggör också objektspecifika delnings- och favoritknappar.

När knappen Köp trycks in läggs objektet automatiskt till butikens online kundvagn. Förutom att öppna i typiskt webbsidformat via en dedikerad webbläsare öppnas kundvagnen i Google Catalogs för att hålla sakerna rena och enkla. Det innebär att hela köp- och utbetalningsprocessen kan göras inom katalogen App. Men om en webbläsare skulle vara fördelaktig finns det fortfarande en "Öppna i webbläsare" -knappen för att komma tillbaka.

Bortsett från att köpa, gillade jag särskilt den expanderade katalogvisningen. Detta låter dig se alla sidor i miniatyrformat. I stället för att skumma genom en tidning, tar vi en direktsändning till en bild på en sida.

Sammanlagt är Google Catalogs en stor förbättring jämfört med läsning av fysiska produktkataloger / tidskrifter. Med tanke på dess övergripande dåliga användarrecensionspoäng på 2, 8, verkar det många som inte finner det användbart, är förvirrad av det eller inte har rätt enheter att använda den. Personligen trodde jag att appen var klar så bra och skulle antagligen ha älskat det om jag inte redan köpt ganska mycket alla från Amazon ...