Google Voice Extension Integrerar samtal, text och telefonsvarare i din webbläsare

För den sanna Google-puristen som använder både Google Voice och Google Chrome, den nya Google Voice-tillägg för Google Chrome är bara för dig. Google Voice-tillägget kommer inte att revolutionera det sätt du använder Google Voice, men det har några få snygga funktioner som gör livet lite enklare. Så som jag ser det, är det lite som Gmail Notifier-but for Voice.

Här är vad du får:

  • Google Voice-knappen på verktygsfältet som visar dina olästa röst- och textmeddelanden i inkorgen.
  • Snabb åtkomst till senaste meddelanden, utskrifter och röstmeddelanden.
  • Hörbara varningar för när du får ett nytt meddelande.
  • Gratis textning och SMS från verktygsfältet.
  • Klickbara telefonnummer på webbsidor för att initiera Google Voice-samtal.

Kolla in några av skärmdumparna nedan för att se det i åtgärd.

Så här ser Google Voice-tillägget ut när du har installerat det. Som du kan se har jag 16 olästa meddelanden. Obs! Du måste vara inloggad på ditt Google-konto och / eller Google Voice för att Google Voice-tillägget ska fungera. Det kan ta ca 30 minuter för det att sparka in efter att du loggat in.

Genom att klicka på verktygsfältsknappen visas en liten dialogruta. Som standard visar den din inkorg, men du kan ändra den (och andra inställningar) genom att klicka på Alternativ . Du kan antingen ange ett nummer från minnet, eller du kan börja skriva namnet på en kontakt och det kommer att dyka upp i rutan för förslag nedan. Välj sedan vilken telefon du vill ringa med ( du vet redan hur Google Voice fungerar, jag är säker ) och klicka på Connect .

Att skicka textmeddelanden är i princip samma borrning. Klicka bara på knappen Text och avfyra.

Slutligen finns inkorgen. Här får du en mini-version av din Google Voice-inkorg, tillsammans med transkript, telefonnummer, tidsstämplar och uppspelning av röstbrevlådan. Du kan svara via samtal eller text och arkivera eller radera varje meddelande. Som du kan se är textmeddelanden inkluderade i din inkorg.

Den sista funktionen är den som kan ge dig några problem, men hittills har det fungerat bra för mig. På en viss webbplats kommer telefonnummer att ändras till länkar. Klicka på ett telefonnummer för att dra upp en samtalsdialog för Google Voice. Problemet med den här funktionen är att det för en blir överdriven av Skype-tillägget ( vilket i huvudsak gör detsamma med telefonnummer ) och för det andra att det får Chrome att misslyckas Acid3-testet. Jag har ännu inte stött på några webbplatser där Google Chrome-tillägget stör websida-rendering. Dessutom är Google medveten om problemet och lovar 100/100 på provet efter nästa stora release.

Sammantaget är Google Voice Chrome-tillägget ganska trevligt. Diskret, lätt att använda och ljudvarningarna för nya meddelanden är också en bra touch.