Snabba upp Gmail Mobile genom att arkivera stora e-postkedjor [hur-till]

Googles mobila Gmail-webbapp är optimerad för att fungera smidigt som om det var en egen e-postklient på din mobila enhet / iPhone. Sammantaget har det alltid fungerat perfekt för mig. Det har ett bra användargränssnitt och "normalt" är prestanda inte dåligt.

Anledningen till att jag säger "normalt" beror på att sidlastningshastigheten från tid till annan går från 1 sekund till 10 sekunder. Först trodde jag att det här var relaterat till en dålig 3G- eller WiFi-anslutning, men nyligen fann jag ut EXACT grundorsaken.

Den skyldige? Stora e-postkedjor. Nu beviljas, medan det kan finnas andra faktorer som leder till minskad prestanda, den största träffen för mig som jag kunde begränsa var de stora e-postkedjorna.

Varför? Tja, eftersom du får ett nytt e-postmeddelande kan du slå de stora e-mail-korrespondenserna från framsidan, men om den person du chattade med svar kommer den att visa upp igen högst upp. Det finns ingen tydlig anledning till varför detta händer. Men noga, när du tog bort den stora e-postkedjan från inkorgen, var Gmail säkerhetskopierad vid full gas.

För att arkivera en stor e-postkedja och snabba upp prestandan i Gmail-webbapps, behöver du bara kolla rutan bredvid e-postmeddelandet och klicka sedan på Arkiv .

Förhoppningsvis kommer det att åtgärda eventuella intermittenta problem med Gmail-prestanda som du kanske har.