Blockera direktmeddelanden och chatt på barnets telefon [ASUS-routrar]

Vid tillämpning av husets regler hjälper det att få lite teknisk hjälp. Om du har en ASUS-router kan de inbyggda föräldrakontrollerna se till att din "no texting" -regel följs. Med bara några klick på inställningssidan för din router kan du blockera populära snabbmeddelanden och chattprogram och webbplatser på barnets telefon, surfplatta eller bärbara dator. Detta inkluderar WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat, Twitter, Skype, Kik, Line, Google Hangouts och andra. Så här gör du det:

AiProtection - Web & App-filter för direktmeddelande och kommunikation

Innan du börjar, se till att du har en ASUS-router. Om du har ett annat routervariant med AiProtection eller Trend Micro-säkerhet, kan det hända att det finns en liknande funktion, men dessa steg skrivs med en ASUS RT-AC3200.

  1. Logga in på din router genom att besöka http://router.asus.com.
  2. Under avsnittet Allmänt klickar du på AiProtection .
  3. Klicka på fliken Web & App filter .
  4. I kundlistan klickar du på rullgardinsmenyn och letar efter den enhet du vill blockera. Om enheten har anslutits till nätverket visas den automatiskt här.
  5. Sätt ett kryssrutor genom Instant Message and Communication . (Försök att ignorera den fruktansvärt brutna engelska på den här sidan.)

Din router tar några minuter att tillämpa inställningarna. Nu, om ditt barn försöker använda en snabbmeddelandeprogram, fungerar det helt enkelt inte. Här är en skärmdump av Facebook Messenger-appen med den blockerad - det spinner och spinnar bara och laddas aldrig.

Detta är förstås bara ett stycke av pusslet. Det fungerar inte om de använder mobildata. De kan också använda vanliga sms och textmeddelanden om du inte har blockerat eller inaktiverat dessa funktioner på deras telefon. Om du vill göra det kan du vanligtvis blockera dessa tjänster för en enda linje via din mobiloperatör.

Även om vi är här, är det samma sida där du kan blockera Adult, P2P och filöverföring, och Streaming och Entertainment innehåll. Markera bara lämplig ruta och klicka på plustecknet. Om du är intresserad av att blockera all internetåtkomst vid en viss tid, kolla in vår artikel om tidsplanering med en ASUS-router.

Tillåt du att dina barn ska skicka text och använda snabbmeddelanden? Varför eller varför inte? Berätta om det i kommentarerna.