Drop.io - har absorberats av odjuret - Facebook

I fredags var en händelserik dag för Drop.io grundare Sam Lessin, han sålde sitt företag och rekryterades till ett stort internetföretag. För resten av internet var dock denna dag ett nederlag i striden mellan god och ond.

Drop.io förvärvades av internetjätten, Facebook, den 29 oktober. För drop.io och dess användare betyder det att den totala tjänsten upphörde den 15 december. Effektivt omedelbart har skapandet av kontot stängts, vilket också blockerar någon från att skapa en ny droppe. För befintliga användare kommer droppar fortsätta att fungera normalt tills de stängs permanent den 12/15/2010 .

Förvärvet kommer mitt i en växande trend av leverantörer av onlinetjänster som ramar upp och använder drop.io developer API. Yahoo! till exempel skära över alla stora filhänvisningar till drop.io-tjänsten i dess populära online Yahoo! posttjänst. Facebook köpte det mesta av drop.ios teknik och det faktum att de stänger ned drop.io-webbplatsen indikerar att fildelning snart kommer att bli en stor del av Facebook. Facebook har skapat butikssidor, spel, nyheter, foto och videodelning, men den enda sak som de inte har haft är bra arkivering och delning - så det blir intressant att se hur exakt Facebook kommer att sluta göra med drop.io teknologi. Det kan vara intressant ... eller inte. ; )

Drop.io var en av mina favorittjänster på nätet som vi pratade om från tid till annan här på . Trots att tjänsten startade som gratis och senare skapade en betald tjänst, min gissning är att de aldrig kunde hämta plattformen från marken och lönsam så det var nog bara en fråga om tid innan tjänsten antingen stängd på egen hand eller fick förvärvas. Med detta sagt är det ledsen att se det gå ( speciellt till Facebook från alla företag ). Minst för Sam Lessin var idag en dag med finansiell seger.