Inaktivera animera Windows när du minimerar och maximerar

En av de största irritationerna i Windows Aero-gränssnittet är dess animering som visas när du minimerar och maximerar Windows. Så här anpassar du några av de mest irriterande funktionerna.

Jag inaktiverar den här irriterande funktionen direkt i Windows Vista genom den nuvarande versionen (Windows 8.1). Jag behöver inte bara animeringseffekten som visar mig en fönsteröppning. Det kan tyckas subtilt, men när det är inaktiverat, finner jag att operativsystemet verkar mycket mer lyhörd och snappier.

Inaktivera Windows Animation i Vista och Windows 7

Klicka på Start och skriv: avancerade systeminställningar i sökfältet och tryck på Enter.

Fönstret Systemegenskaper kommer upp med fliken Avancerat. Under Prestanda klickar du på Inställningar.

Här kan du anpassa gränssnittet till hur du vill ha det. De två saker jag först gör är att avmarkera "Animate Windows when Minimizing and Maximizing" för att få windows att öppna och stänga utan att den förargliga animationsförseningen blir störd.

Jag avmarkerar även Visa fönstret innehåll medan du drar. Enligt min erfarenhet gör det det lättare att veta var man ska placera olika fönster.

Självklart kan du gå helt gammal skola och välja Justera för bästa resultat. Men kom igen ... vi behöver lite UI-elegans rätt?