Amazon Fire: Holy Bookends, Batman! Barnes & Noble blir jämn

Amazon har gjort vad även Kryptonite inte kunde. Det är gjort landets största murare-och-murbruk bokhandlare, Barnes & Noble, sparka Superman till kanten. Man of Steel och andra hjältar av DC Comics-Batman, Green Lantern, Sandman och Watchmen - kommer inte längre vara hos B & N, som svarar på en exklusiv affär, Amazon slog för 100 populära remsor på sin kommande Amazon Kindle Fire. YOW!

Affären Amazon slog med DC Comics ger den kommande Amazon Kindle elden exklusiva rättigheter till 100 plus populära grafiska romaner. Som ett resultat avlägsnade B & N alla kopior av DC-serier och hårdvaruböcker från alla sina 1.300 butiker. Precis så. POW! BAM! Det måste skada.

Denna vecka följde den tredje största bokhandelskedjan, Books-a-Million, Barnes & Noble's exempel. KERSPLAT!

Bokförhandlare vill inte låta Amazon använda dem som ett detaljhandelutställningssal för serier som de då kan köpa av Kindle Fire elektroniskt.

För DC Comics är den långvariga skaparen av action-serier, att förlora stora återförsäljare knappast en stor seger. New York Times citerade NinjaZilla, som skrev ett ironiskt klagomål på en webbplats som ägde rum till serier:

Vad kommer (I) och min stackars iPad att göra? Jag är så ledsen, DC! Eftersom det inte är som att jag kan ladda ner alla dessa serier gratis - oh, vänta, ja jag kan - och nu antar jag att jag kommer och kanske kommer jag ladda ner varje komik DC producerar när jag är på den.

KAPOW! Om du går in i klassiska serier, skulle jag gärna veta. Är du glad eller irriterad att Amazon och DC har en exklusiv affär som driver de serier du älskar av vanliga butiker? Skulle du köpa en Amazon Fire för serier? Jag skulle gärna höra dina kommentarer nedan i min informella undersökning, här. Håll dig stillad - samma slagträtid, samma slagträkanal. Metaforiskt, hur som helst.