Design Groovy Golvplaner och 3D Layouts With Dragonfly [groovyReview]

Har du någonsin velat designa ditt drömhus, men har inte råd med (eller förstår) dyr arkitektur? Det finns alltid möjlighet att spela "The Sims" :) men ja. Plus, att få alla dessa expansioner kan riva ett hål i din plånbok! Den goda nyheten är att du har ett annat verkligt alternativ! Om du har en kreativ gnista eller bara vill bygga hus på "The Sims", så kommer du att älska denna gratis online webapp från Autodesk som heter Project Dragonfly.

Project Dragonfly är en Autodesk tech förhandsgranskning av en webbaserad 2D / 3D golv applikation för alla nivåer av designers och hem remodelers. Ansökan är idealisk för dem som behöver ett enkelt, intuitivt planeringsverktyg för att drömma, organisera och föreställa sig förändringar i sitt bostadsutrymme.

Ta det för en gratis provkörning och titta på din design och dekorera visionerna ta form precis före dina ögon. Låt oss sedan veta vad du tycker om det här spännande nya konceptet!

Webben finns på http://dragonfly.autodesk.com/home och är helt gratis att använda. Det finns inga filer att ladda ner, inget att installera. Som jag sa är det en webapp som kör "i molnet" så att säga. Inom några minuter på webbplatsen kan du vara igång med Autodesks premade designs. Eller, om du föredrar, kan du hoppa rakt in i design sandlåten och skapa ditt hus från början! Jag hade mycket roligt att leka med det. Ta en titt!

Hur man utformar en layout för ett grundläggande husrum med Project Dragonfly från Autodesk

1. Vi ska börja med ett kvadratiskt golv. Dra ikonet Square Room till rutnätet till vänster. Det borde nu lägga en ordentlig storlek golv nere. Rummet skapar automatiskt väggar (tjocka svarta linjer) för sig själv kring golvet.

Obs! När du lägger till ett objekt inom eller intill en vägg får du exakta avståndsmätningar i realtid när du placerar det!

2. Nu när vi har vårt grundrum placerat, låt oss börja med layouten. Under Show: Välj Dörrar och Windows, och klicka sedan på Dörrar .

3. Till höger ser du en lista med dörrar, Välj en dörr du gillar och dra sedan och släpp den i en vägg. Dörrar kan roteras för att styra vilken riktning de öppnar.

Obs! Om du vill rotera / ta bort / kopiera / ändra objektreglerna, klicka bara på objektet och därefter kommer menyn att visas. Alternativt för att Radera objekt kan du trycka på Del-tangenten på tangentbordet.

4. Låt oss nu tända lite ljus på ämnet. Under Show: Välj Windows och dra och släpp dem på dina väggar.

5. Låt oss börja dekorera och lägga till möbler. KlickaInreda & Dekorera- knappen och välj sedan Möbler .

6. Låt oss lägga till en soffa genom att dra och släppa den på golvet.

Obs! Det finns många andra möbelobjekt att placera i rummet; för att snabbt hitta det du letar efter använder sökrutan . Skriv in det du söker, och det kommer att visa alla möjliga resultat.

7. Fortsätt att lägga till möbler och dekorationer tills du är ganska nöjd med din design. När du har lagt ut ditt rum, klicka på Visa i 3D.

8. 3D- vy är det som gör att denna applikation sticker ut. Inte bara får du en visuellt tilltalande bild av din design, men du kan också justera höjden på föremål som fästs på dina väggar, till exempel fönster.

Vid denna tidpunkt kan du bara fortsätta lägga till rum och dörröppningar, eller expandera och skapa ett jätterum, möjligheterna är oändliga!

Gör det Multi-Story

Med oändliga menar jag det. Om du vill ha ett större hus och vill skapa ytterligare golv - gå till det! Klicka bara+ tecknet bredvid 1: a våningen. Ge ditt nya våning ett namn och en beskrivning Du kan till och med klona olika nivåer för att hålla en jämn storlek mellan dem.

Spara och dela dina mönster

För att behålla dina mönster behöver du ett Autodesk-konto. Om du inte har en, blir du uppmanad att skapa en när du försöker spara.

Sammantaget är Project Dragonfly ett mycket imponerande litet verktyg för en gratis webbapplikation. Den enda nackdelen jag hittade var dess prestanda avtog om du gör din design för stor. Annat än det, MYCKET groovy!

Om du befinner dig i korthet på idéer först kan du alltid kolla in AD Project Dragonfly Flickr-sidan för mer inspiration med dina mönster.

Om du skapar något coolt, släpp en länk i våra kommentarer till en bild! Skulle älska att se vad du kommer med!