Criptext för Gmail: Säker E-post, Läs kvitton och Avsänd meddelanden

Hej, alla, jag är här för att prata med dig idag om Criptext. Criptext är en tjänst som låter dig kryptera, spåra och missa e-postmeddelanden helt på dina villkor. På riktigt. Och till skillnad från Google Ångra sändningsalternativet spelar det ingen roll om någon redan öppnat ditt e-postmeddelande eller vidarebefordrat det till en miljon personer. Med Criptext finns det obegränsat antal backaries. Du klickar på en knapp och * poof * den är borta.

Det är gratis; Det fungerar för Gmail, och det är enkelt nog för en sjuårig att använda. Låt mig visa dig hur.

Hur Criptext fungerar

Du nördar där ute har förmodligen redan funderat hur det fungerar. Det är ganska enkelt. Criptext tar meddelandet du skrev in i Gmail och konverterar det till en bild som de är värd för på deras server. Så när din mottagare får ditt e-postmeddelande är det bara en bild av din text inbäddad i e-postmeddelandet. När du "sänder" e-postmeddelandet raderar Criptext bilden från sin server. När mottagaren går tillbaka för att titta på i sin inkorg, kommer den att ersättas med en bild som säger " E-post framgångsrikt unsent ."

Eftersom det är en bild värd på en Criptext-server vet Criptext exakt när någon ser ditt meddelande. Det betyder att du kan se när någon har läst ditt e-postmeddelande, oavsett vilken e-postklient de använder eller om de har aktiverat läsinkvitton eller ej.

Kontrollera Criptext ut i åtgärd nedan.

För att komma igång, gå till criptext.com/email. Därifrån kan du installera Criptext Chrome-tillägget. Du måste länka ditt Google-konto till Criptext för att det ska fungera. Dina mottagare kommer dock inte.

Så här ställer du in Criptext

När du har länkat upp med Criptext får du en stänkskärm som går igenom Criptexts viktiga funktioner.

Nästa gång du skriver ett meddelande märker du några nya klockor och visselpipor. Det kommer att finnas en liten växling längst ned till vänster som låter dig byta mellan att skicka ett säkert Criptext-meddelande och ett vanligt Gmail-e-postmeddelande.

Så här ser dina mottagare först. De måste aktivera externa bilder i vilken e-postklient som helst de måste se ditt meddelande. Här är det i Outlook:

Och när du aktiverar bilderna visas meddelandet:

Det här är samma meddelande i Gmail iOS-appen:

Och visas:

I slutet av dig har du en ny aktivitetspanel i din Gmail-inkorg. Klicka på den för att hålla flikar på dina meddelanden.

UNSEND-knappen är där magiken händer. Klicka på den, och här ser du vad de ser när de går tillbaka för att titta på ditt meddelande:

Detta fungerar också med bilagor. Med bilagor är det samma koncept men med en fil upp till 100 MB. Criptext värdar den och Criptext kan ta bort vid din budgivning. Du kan även ställa in självförstörelsemätare på e-postmeddelanden.

Criptext begränsningar

Criptext är intuitivt, fritt och konceptuellt solidt. Det som sägs här är de begränsningar som jag har identifierat:

 • Ingen mobil Gmail-integration . Criptext har en nybörjad dedikerad mobil messenger app, men om du vill skicka Criptext-e-post till oinitierade, sitter du fast vid skrivbordet.
 • Intuitiv men inte transparent . Skönheten i Criptext är att det knappt kräver att dina mottagare gör något extra. Men det kommer fortfarande att finnas några få tekniskt modiga mottagare som kommer att se den trasiga bildikonen och inte veta att klicka på "Ladda ner bilder" -meddelandet på deras klient. De kan till och med bli panik och oroa sig för att de har hackats eller invaderats av utlänningar - (påminnelse, jag är inte utlänning.)
 • Savvy användare kan fortfarande spara dina e-postmeddelanden . Precis som med Snapchat, som är tänkt att vara flyktig, finns det inget som hindrar människor från att skärmbilda dina meddelanden eller ladda ner meddelandebilderna till deras skrivbord för framtida utpressning eller vad som helst.
 • Criptext Chrome-tillägget kan störa andra Gmail-funktioner . Som med många Chrome-tillägg har vissa personer rapporterat oväntade interaktioner med andra Chrome-tillägg eller Gmail-labfunktioner när Criptext tar över sin inkorg. Det här är gränssnittsmusik, och jag förväntar mig att de ska åtgärdas när tiden går vidare (om de inte har det).
 • Beroende på Criptexts servrar . Criptext värdar dina meddelanden, så om du eller din mottagare inte kan komma åt sina servrar av någon anledning, så är dina meddelanden inte heller tillgängliga.
 • Det fina trycket . Criptext är en tjänst från tredje part och som med alla gratis tjänster, som följer med vanliga oro och försiktighetsåtgärder.
  • Du överlåter din säkerhet och integritet till ett annat företag; huruvida du litar på dem så långt du kan kasta dem är upp till dig.
  • Criptext kommer utan garanti och det borde det inte. Om du behöver en 100% garanti för säkerhet för arbete eller för offentliga ändamål, borde du betala någon någonting åt det.
  • Som med alla fria tjänster behöver du fråga: hur tjänar detta företag pengar? Med Criptext verkar det vara genom riskkapital för tillfället. Det finns ingen reklam eller personlig datainsamling som jag känner till, så jag föreställer mig att de förväntar sig att shoehorn deras varumärke erkännande och användarbas i affärer med företag.
  • Om Criptext kommer att vara kritisk för dig, uppmuntrar jag dig att läsa igenom användarvillkoren och sekretessutlåtandet, vilka båda berör några av de begränsningar jag talar om ovan (Criptext lagrar dina meddelanden på deras server och de kan inte lova att användarna inte sparar kopior lokalt). Men när det gäller företag går det inte att se någon anledning att vara misstänksam för Criptext mer än vad du skulle göra för Facebook eller Apple eller Google.

Allt som åt sidan är Criptext smidig och till synes tillförlitlig. Om du inte har något emot att göra en liten delmängd av din sociala eller företagskrets tror du att du är en paranoid weirdo, är Criptext en enkel och effektiv lösning. Om du skickar icke-känsliga e-postmeddelanden till din mormor, är det bättre att du skickar vanliga meddelanden för att förhindra förvirring. Men om du vill få dig och dina vänner och kollegor ombord med en säker e-postlösning idag, är Criptext snabbt, enkelt och gratis.

Ge det ett försök och låt mig veta vad du tycker: Criptext - Överför alla e-postmeddelanden. När som helst.