Skapa ditt släktträd med Free Family.Show

Den här är för alla du amatör och efterföljande släktforskare groovyReaders där ute fascinerad av döda människor. Beviljas jag måste erkänna; Jag är inte heller, men första gången jag laddade denna gratis familjeträd kartläggning ansökan, 10 minuter förvandlas till 3 timmar !!!

Vad pratar du om du frågar? Tja, för några år sedan snubblat jag över ett gratis program som heter Family.Show av Vertigo Software. Även om det är lite buggy med sina första utgåvor, har den senaste versionen visat sig vara lika beroendeframkallande som den första utgåvan, men ännu mer stabil och innehåller många av de tidigare saknade funktionerna. Återigen upprepar jag - Family.Show är ett solidt vakuum. Du kan enkelt sätta dig ner på din dator och tänka på att spendera bara några minuter och innan du vet det, har 3-4 timmar gått! Det flytande, enkla och eleganta gränssnittet är en sak av skönhet!

Installera Family.Show är väldigt enkelt. Besök bara hämtningssidan http://www.vertigo.com/familyshow.aspx och klickaFamily.Show V3 Install Link.

Jag testade One-Click-Install med Windows Vista och Windows 7. Om du har problem kanske du behöver installera Microsoft. Net Framework 3.5, hittat här - Ladda ner länk

När installationen är klar ger lanseringsfönstret dig enkla alternativ. Första gången användare vill börja med New som låter dig börja bygga ett släktträd från början.

Senare kan du också dela din sparade Family.Show tree maila det till familjemedlemmar för att hjälpa till med att avsluta det, eller använd Import / Export-funktionerna för användning med GedCom-kompatibla filer (hardcore-genealoger vet vad jag pratar om här jag är visst.) Exportfunktionen visas inte på startsidan, men du får tillgång till den senare under GEDCOM från menyn.

Nu tillbaka till Family.Show: Att bygga ett släktträd börjar med att först skapa din primära person, i de flesta fall själv. Därifrån kan du lägga till fler släktingar genom att använda drop-menyn under Skapa relation - Lägg till fader, lägg till mor, broder, syster etc. Om du av misstag anger in fel information för en viss familjemedlem kan du alltid komma tillbaka senare och justera detaljerna såsom födelsedatum, födelseplats, dödsdatum etc. Programmet är MYCKET visuellt som du kommer att märka från början. Det är så intuitivt att du borde vara upp och köra med liten eller ingen inlärningskurva.

För ytterligare funktioner, klickaDetaljer- knappen för att lägga till ännu mer data, eller KlickaFoton och berättelser Knapp för att lägga till foton och berättelser för var och en av dina familjemedlemmar. Du kan också klickaExpand- knappen för att få en komplett lista över alla dina enskilda familjemedlemmar, Massera Redigera deras data, se namnsblicken för efternamn och klicka på dem för att filtrera, se Åldersfördelningar och till och med födelsedagar! Alla är klickbara och fungerar som ett filter.

Om någon skapar några ovanliga familjeträd, tveka inte att dela dem! Skulle älska att höra om och se träden av dig groovyReaders. Jag är säker på att du kommer att slösa så mycket tid har lika roligt som jag skapade mitt groovyFamily Tree! ;)