SanDisk iXpand Flash Drive Review för iPhone och iPad

Eftersom kvaliteten och kvantiteten av foton och videoklipp vi tar på våra telefoner växer exponentiellt, är mobillagring fortfarande en stor sak. Det är ganska mycket konventionell visdom nu när baslagringsmodellen på en iPhone eller iPad inte kommer att skära den om du inte vill betala de höga kostnaderna för en intern lagringsuppgradering eller utesluta månadsavgifter för en iCloud-uppgradering. Och eftersom SD-kortplatser för iPhones tyvärr aldrig blir verklighet, är en blixtdrivare ditt nästa bästa alternativ.

En av de topprankade iPhone-expansionsenheterna är SanDisk iXpand Flash Drive. Jag såg en affär för en på Amazon för några månader sedan, så jag trodde att jag skulle prova det. Läs vidare för min fullständiga recension.


Vad är det? SanDisk iXpand Flash Drive är i huvudsak bara en bärbar flash-enhet (aka, hårddisk på en pinne). Den har en blixtkontakt i ena änden som pluggar in i din iPhone eller iPad och en USB 3.0-kontakt å den andra för att ansluta till din Mac eller Windows PC. Dessutom drivs den av SanDisks proprietary programvara som gör att du enkelt överför filer till och från din iPhone eller iPad till din dator.

Varför gillar jag det? Det är snabbt och enkelt och löser ett problem som alla har. Jag har ofta problem med att importera foton från min iPhone till min Windows-dator, och jag är vanligtvis helt enkelt inte vill störa hela sangen och dansa för att hitta en kabel, starta upp min dator, starta foton eller vad som helst och vänta medan saken överförs.

Bonus, det är ett mycket användbart sätt att överföra stora mängder bilder eller videoklipp mellan telefoner utan att använda din mobila data.

Vad gör det mer? Du kan använda den som en lagringsutvidgning, säg, för att lagra ditt filmbibliotek för långa vägturer. Du kan också ställa in en krypterad valv på enheten. En praktisk funktion som jag provade: Du kan ladda ner och säkerhetskopiera alla dina sociala medier från Facebook och Instagram

Hur mycket kostar det? Ca $ 40 för 32 GB, ca $ 60 för 64 GB, och ca $ 97 för 128 GB på Amazon.

Ska du köpa den? Kanske. Du måste få 64 GB storlek för det att verkligen vara värt. Det är dyrt jämfört med vad du skulle betala för en vanlig flash-enhet, men troligen att föredra den månatliga kostnaden för en iCloud-uppgradering. Om du använder det med någon frekvens tror jag att det är helt värt det. Jag skulle definitivt köpa den som en present till någon - 64 GB-storleken ligger rätt i det perfekta prisklasset för tekniska presenter.

Vill du se hur det fungerar? Jag ska visa dig.

Unboxing och installation

För att ringa detta är en installation lite sträckt. Den svåraste delen är att få den ur paketet. Sedan kopplar du det till Lightning-kontakten på din iPhone.

Det passar också i de flesta fall.

När du ansluter enheten kommer iOS automatiskt att känna igen iXpand Flash Drive-tillbehöret och uppmanar dig att hämta motsvarande app från App Store. Du kan inte använda iXpand-enheten utan den, så fortsätt och ladda ner den när du får prompten:

App installerad inte - Tillbehöret "iXpand Flash Drive" använder en app som du inte har installerat. Vill du hämta det från App Store?

Här är appikonen när du har installerat den.

Vid lanseringen av appen fick jag en snabb liten funktionsturné. Då var jag tvungen att uppgradera firmware på min iXpand och tillåta åtkomst till mina foton på min telefon.

Visa, Kopiera och säkerhetskopiera filer

Huvudskärmen nedan visar din tillgängliga lagring och de mest använda alternativen: kopiera filer, visa filer, säkerhetskopiera och återställa.

Tryck på Kopiera filer och du får ytterligare två alternativ: kopiera bilder från telefon och kopiera filer från iXpand Drive. Det här är ganska självförklarande, och de låter dig flytta filer från en enhet till den andra.

Tryck på Visa filer för att bläddra i filer på din iPhone eller på din iXpand. Huvudgränssnittet har två flikar: iXpand och iPhone (eller iPad). Om du inte har iXpand ansluten kan du fortfarande bläddra i dina iPhone-filer). När en iXpand är inkopplad kan du byta mellan dina lokala filer och filerna på din enhet med fliken. Du kan spela upp ljud och video och visa bilder här också.

Observera att om du överförde musik eller video till din iXpand eller din iPhone, kommer du sannolikt bara att kunna spela den från SanDisk iXpand-appen.

Säkerhetskopiering och återställning är självklart iXpands hjärta och själ. Du kan säkerhetskopiera dina sociala medier, dina kamerorullar eller dina kontakter.

Du kan ställa in iXpand för att göra en enstaka backup eller en automatisk säkerhetskopiering. Det kommer att hålla reda på de foton och videoklipp som den redan har säkerhetskopierat från kamerans roll så att du inte får dubbletter. Du måste dock få iXpand-programmet öppet under överföringen. Jag har av misstag klickat bort från appen och återvände och det återupptogs utan problem.

När det är gjort säkerhetskopieras frågar du om du vill radera objekten och frigöra utrymme. Jag gjorde det här, men det här är hela poängen, eller hur?

Jag gjorde en överflödig backup och jag gav det en virvel på hela min kamerarulle och Photo Stream. Ett varningstecken : Det blev konstigt när jag gjorde det på Photo Stream. Telefonen synkroniserades tillbaka till Foton via iCloud, och när iXpand tog bort bilderna blev det lite förvirrad. För en tid försvann de helt och hållet, både på min Macbook och på min telefon. De var fortfarande alla där på iXpand, och jag fick dem återimporteras tillbaka till min dators Photos library. Men det fanns en kort stund av ångest där. Om du använder iCloud eller någon annan cloud backup-tjänst rekommenderar jag att du inte använder iXpand för att radera saker. Men om du inte använder någon form av cloud backup som din primära metod för överföring av filer (vilket kan vara hela punkten för att få en iXpand), låt den ta bort vad som helst när du har överfört det.

För att säkerhetskopiera dina sociala mediekontakter kan du logga in på dina olika konton och välja vilka album som ska hämtas. Sedan laddar den automatiskt ner till iXpand. Det är ganska smart, och det gjorde ett bra jobb att få allt från mitt Instagram.

Kryptera filer

SanDisk iXpand låter dig lösenord skydda filer och mappar som är lagrade på själva enheten. Du skapar säkra valv, och de kan inte nås utan SanDisk-programvara och rätt lösenord. Detta är sant när du tittar på det på IOS, och på en Windows eller MacOS-dator. Den använder SanDisk SecureAccess-programvaran, och den kommer förinstallerad på enheten. Du kan hämta den från SanDisk-webbplatsen, om du behöver den.

Slutsats

SanDisk iXpand Flash Drive är en ganska smart enhet, och SanDisks mjukvara gör att den lyser. Jag var imponerad av möjligheten att säkerhetskopiera foton och videor från Facebook och Instagram. För rutinmässiga säkerhetskopieringar från min telefon till min Windows-dator är det mycket enklare än att använda en kabel och Windows Photos-appen (som har varit fint med min iPhone på sistone). Jag skulle rekommendera att få en iXpand att dela med en familj eller som en gåva till någon du vet vem hämtar foton och videoklipp och reser mycket. Cloud storage blir mer prisvärd varje dag, men om du vill ha mer kontroll och inte vill stråla dina personliga foton och videoklipp via internet, är iXpand en bra väg att gå.

Jag rekommenderar helt och hållet att få en iXpand att dela med familjen eller som en gåva till någon du vet som hämtar foton och videoklipp och reser mycket. Cloud-lagring blir mer prisvärd varje dag men om du vill ha ett solidt alternativ till månatliga återkommande molnlagringsavgifter och mer kontroll över dina data och inte vill stråla dina personliga foton och videoklipp över internet, då är iXpand ett bra sätt att gå .