Känner du dig som stammar, punk! Gör du?

Nästa gång någon säger: "Oavsett om du håller käften, eller jag stänger upp dig!" Kan det inte vara bara ett tomgångshot.

Två japanska forskare, Kazutaka Kurihara och Koji Tsukada, har byggt en prototyp av en enhet som kan användas för att tysta någon. Personen kan fortsätta att prata-struphuvudet vibrerar, läppar rör sig, allt det-men han kommer inte att göra ett ljud någon kan höra när någon syftar SpeechJammer på honom och drar avtryckaren.

Vi kontrollerar för närvarande in i rapporter som Bill O'Reilly och Sean Hannity redan har försökt lägga in order. OK, vi har inte riktigt. Men även tekniker författare dagdröm.

SpeechJammer ser i stort sett ut som en stor svart akrylkub balanserad på ett handtag som har en pistolliknande trigger. På toppen av kuben är en tunn, lång mikrofon och det ser ut som en Dixie-kopp limmade till ett litet bräda som stiger från lådan. Det stämmer inte med det sätt som råa enheter har gjort tidigare genom att producera ännu högre ljud som dräner ut det förekommande talet. Istället gör SpeechJammer ljudvågorna till vanlig, ostabil luft. Eller det kommer, enligt forskarens rapport, med något resultat, fungerar SpeechJammer på samma sätt som ljuddämpande hörlurar. En laser rangefinder-Dixie cup-bestämmer avståndet till vad som helst som är källan till det distraherande eller irriterande talet. Avståndet matas till Jammers auditiva kretsar. Samtidigt plockar riktningsmikrofonen upp de offensiva ljuden och matar dem till samma kretsar.

Beväpnad med kunskapen om ljudets vågmönster och avståndet till dess källa, producerar kretsen ett vågmönster som är det motsatta - det akustiska negativa - av det ursprungliga ljudet. Jammer-ljudvågan är den ursprungliga ljudvågen fördröjd ca 200 millisekunder, som mer eller mindre leder upp topparna i jammervågan med det ursprungliga ljudets dalar och vice versa. Jammerens förstärkare trycker på det negativa ljudet ur lådan, vilket är huset för en riktningshögtalare.

Nu blir processen ett supersoniskt spel Whack the Mole, eftersom SpeechJammer varierar tidpunkten för sin negativa ljudvåg så att den trycker mot den matchande positiva vågan med precis rätt mängd förstärkning för att avbryta sin onda tvilling.

Det är teorin. Verkligheten är att Speechjammer kräver mycket precision och justering för att hälsa på alla de tunna och tjockt komprimerade delarna av den inkommande ljudvågen med exakt motsatsen. Eftersom detta ännu inte är perfekt, är effekten att delar av vågen upphävs och talet som överlever låter som en stotter.

Du kan föreställa dig många situationer där det skulle vara praktiskt att paketera en SpeechJammer-byggarbetsplats, NASCAR-raser, monteringslinjer, krigszoner, drömmande flygplan och drömmande politiker för att nämna det uppenbara. Det är intressant att forskarna har namngivit det en SpeechJammer, och de enda exempel som de ger, som i videon i slutet av den här delen, är för sociala situationer. Det finns inget omnämnande av mekaniskt producerat ljud eller att det används som ett proteststyrningsverktyg som varje diktator måste ha drömt om.

Tänk på den "mänskliga megafonen" som utvecklats av Occupy Wall Street-demonstranterna. När en person i en stor ockuperad publik skrek något till tjänstemän eller reportrar kunde meddelandet inte höras. Så protesterna började upprepa en persons budskap i en kör. Med massorna lika stora som Occupy sätter det en falskhet av SpeechJammers att tysta alla. Personligen skulle jag bosätta sig för en enhet som skulle avbryta våra hunds skällning medan jag försöker ta en tupplur.

Du, gå bara och titta på videon. Och ingen pratar tills det är över.