Upptagen dag hos Google - Google Maps 5.0 för Android, Picasa, Nexus S och More ...

Upptagen dag för Google Today. Tillsammans med Revision for Spreadsheets släppte Google en massa andra uppdateringar till sina tjänster som jag tänkte att jag skulle spendera några minuter att täcka.

Google Maps 5.0 för Android

För att starta startade Google dagen för att släppa nästa generation av mobila kartor, Google Maps 5.0 för Android. Nu när Google Maps for Mobile har över 100 miljoner användare, häller Google i funktionerna med Google Maps 5.0.

Luta in när du zoomat in (vänster) eller använd kompassläge (höger) för att orientera dig med 3D-byggnader.

Några av de nya funktionerna är:

Utforska kartor i 3D

  • Tilting
  • Roterande
  • Smidig zoomning
  • Compas Mode

Offline Pålitlighet

  • Kartor lagras proaktivt på din enhet bara om du förlorar en anslutning till internet när du försöker hitta något på din karta.

Offline Rerouting

  • GPS-navigationsfunktionen som har funnits på äldre enheter är nu tillgänglig med Google Maps-svängfunktionen.

">

Picasa webbalbum har nu lagts till i Google Apps Single-inloggning

Nyligen har jag pratat om hur du kan Go-Google med Google Apps och under den senaste månaden har Google lagt till fler och fler Apps i listan där du bara kan använda ditt företags Google Apps-konto för att komma åt sina tjänster i stället för att behöva använd ett fristående Google-konto eller GMAIL-konto.

Tja idag Picasa Web Albums har lagts till i listan över appar som kan nås med ditt Google Apps-konto. Mycket snyggt för de företagsfoton som du kanske vill låsa säkert bort från allmänheten och bara delas med ditt lilla Google Apps-företag / gemenskap.

Google Books nGram Viewer lanserades

Sedan 2004 har Google skannat böcker (över 15 miljoner böcker över hela världen) och idag kan du få tillgång till data i en mycket groovy tittare som låter dig jämföra "ord" eller "fraser" i böckerna mot olika tidsperioder. Med över 500 miljarder ord ... på 6 olika språk borde det vara intressant att jämföra ordet groovy mellan 1750 - 2008. Ha kul!

Google lanserar Nexus S Android-mobilenheten i USA

För några dagar sedan granskade vi den nya Google Nexus S-mobilen och idag meddelade Google att telefonen nu kan köpas i USA hos Best Buy-butiker runt om i USA och online från $ 199, 99 med en T-Mobile serviceplan för $ 529, 99 upplåst utan en koppel.

För att vara ärlig, hade jag inte bara köpt en iPhone 4, skulle jag förmodligen fånga en av dessa men jag är ute av marknaden åtminstone i ett annat år eller så. Jaja…

Och det är en wrap för dagen plus jag behöver krascha. Arbetet kommer tidigt morgon!