Träna din Google-fu med aGoogleaDay Trivia

Gillar du trivia, även om du inte vet något av svaren? De flesta skulle sannolikt inte, men vad händer om svaren var en del av det roliga? En Google-dag är en ny webbplats från Google som svarar på en ny och mycket specifik trivia fråga varje dag. Frågorna är ofta så specifika att de inte ens skulle dyka upp på Jeopardy, men det finns inga regler för trivia-spelet heller ( eller priser för den delen ).

Till exempel var frågan den 10 april var:

Hur många alnar långa är den struktur som rymmer postnummer 10118?

För att lösa detta måste du veta var 10118 riktnummer är, vilket vissa kanske vet att det är i New York, NY. Och vissa kanske även vet att det är en mycket känd byggnad som råkar vara över 1200 meter lång. Men inte många människor kanske känner till omvandlingen mellan alnar och fötter.

Skönheten i det är att oavsett vad du vet, kan du på något sätt använda Google för att komma med svaret. Frågan är utformad för att vara tillräckligt specifik för att även någon kunnig kan förlora om den matchas mot någon som har avancerade sökfunktioner i Google, aka Google-fu (Google + Kungfu).

När du tror att du har ett svar kan du klicka på en knapp längst ner som säger "Visa svar" för att bekräfta. Google kommer inte bara att avslöja lösningen på triviafrågan, utan också de optimala sökvillkor som du kan ha angett för att hitta svaret på det mest effektiva sättet.

Om du använder Googles vanliga webbplats för att hitta svaren finns det en bra chans att du stöter på tweets, webbplatser eller uppdateringar i realtid som kan förstöra dem. För att undvika detta filtrerade Google ut resultat som innehåller trivia spoilers från att visas i deras aGoogleaday.com sökfönster.

En Google-dag-trivia kommer också att skrivas ut i New York Times på vardagar för dem som föredrar det på papper. Det kommer att ligga nära korsordet.

Är dina fingrar redo? Det finns för närvarande 5 trivia frågor tillgängliga på http://agoogleaday.com/ och en ny kommer att läggas till varje dag!