Adobe ger bort programvara medan den förnekar att ge bort det

Hej, älskling! Cumonov'r. Vill du ha en överenskommelse om några av Adobes populäraste program? Heh? Du vet-Creative Suite, Photoshop, Preview Pro, Illustrator, InDesign-för Windows och Mac. Heta grejer!

Nej, jag menade inte, du vet, het. Detta är alla legitliga, juridiska och inte förknippade försöksversioner. Kostnaden? Noll, Nada och Zilch. Det är rätt! Adobe Systems ger bort det!

Fångsten? Jo, det är faktumet att all programvara är från CS2-versioner eller därutöver för program som Acrobat Pro och Photoshop Elements. CS2 släpptes 2005, så du får inte de senaste spetsverktygen.

Allt detta gör att Adobe inte ändrar sig och rycker tillbaka webbsidan som listar nedladdningarna tillsammans med matchande serienummer. Enligt Ars Technica och Practical Photoshop över veckan lade Adobe upp sidan som heter "CS2 Downloads", sedan tog den ner och efter lite har den lagt upp igen. Praktisk Photoshop citerar ett meddelande som publicerats på Adobe-forumet som hävdar att företaget inte ger bort sina produkter, enligt Adobe-forskaren Dov Isaacs:

"Du har hört fel! Adobe tillhandahåller absolut inte gratis kopior av CS2!

"Det är sant att Adobe avslutar aktiveringsservrarna för CS2 och för befintliga licensierade användare av CS2 som behöver installera om programvaran, kopior av CS2 som inte kräver aktivering men kräver att giltiga serienummer är tillgängliga. (Särskilda serienummer finns på sidan för varje produktladdning.) "

Jag tycker särskilt om Isaacs påpekar att serienumren - vilka är de enda saker som behövs för att mjukvaran ska fungera, lagligt eller olagligt - också publiceras på webbplatsen. Det är som att säga en inbrottstjuv, "Nej. Du kan absolut inte bryta in i mitt hus, men här, låt mig visa dörren jag inte har ett lås på. "

Trots vad Adobe säger, måste obegränsade nedladdningar av några av de mest populära och dyra programmen vara en sirenlåt till datoranvändare utan kontanter för CS6-versioner av programmen och utan oro för att nedladdningarna är föråldrade.

Om Adobe tar ner sidan en gång innan du har fått chansen att ta en titt, så tittar du på den.

Jag hörde sirenens låt och hämtade Adobe Premier Pro2.0, Adobes videoredigeringsledare för paketet. 1gig-programmet tog mer än en timme att ladda ner mitt på natten, en indikation på att det finns ett ovanligt stort antal användare som suger ner programvaran. Det tog mig bara några minuter att installera och skriva in det 24-siffriga serienummeret. Programmet flimmer för att leva utan att ringa polisen. Det kommer inte att göra någon till en Spielberg, men det är ett kraftfullt program för att redigera semestervideor.

Och det är gratis.