Blockera samtal från vissa kontakter på Android Smartphones

Har du någonsin någon du inte känner för att prata för att fortsätta ringa dig? Om du är en Android Smartphone-användare kan du ställa in den för att avvisa samtal automatiskt och bli av med irritationen.

Detta första alternativ fungerar bara, så långt jag kan undersöka, på vissa HTC Android-smartphones. Min HTC Desire HD har det, men en hel del av dem gör det inte. Om du har en Android-modell som gör det, låt mig veta i kommentarerna.

Numret du vill blockera måste sparas som en kontakt. Nu öppnar du den kontakten och du hittar Block caller. Bekräfta sedan att du vill blockera numret. Samtal från den kontakten kommer att få en trevlig upptagen ton.

Om du inte har en HTC med det här alternativet, här är en lösning för din Android-smarttelefon. Hämta appen Call Control från Google Play Butik, här.

Samtalskontroll har ett enkelt gränssnitt, vilket ger tillgång till sina effektiva funktioner.

Appen låter dig skapa svartvita listor över uppringare. Du kan tillåta samtal från personer som bara finns på din vita lista eller förbjuder personer på den svarta listan. Textmeddelanden blockeras också.

Det har också gemenskapsskyddsåtgärder, vilket innebär att du kan undvika att ringas av telemarketers och alla typer av nummer som samhället rapporterar. Du kan även slå upp ett nummer som ringer dig, för att se om det rapporterades tidigare.

Det låter dig konfigurera det så att samtal skickas direkt till röstbrevlådan, hämtas upp och hängde upp - kostnaden debiteras den som ringer eller bara stänger av samtal.

Blockering av nummer från tidigare uppringare är enkelt. Klicka på Senaste samtal, välj det nummer du vill blockera (det behöver inte vara en sparad kontakt) och klicka på Lägg till till svart lista.

Det finns också möjlighet att gå igenom ikonen för svart lista i huvudmenyn. Klicka på plus (+) -knappen, så får du en omfattande lista över samtalsblockeringsalternativ.

Alternativet jokertecken i Call Control är en annan intressant funktion. Det låter dig blockera siffror som börjar med en viss numerisk sekvens. Det ger också en logg över samtal och blockerade meddelanden. Det här är en bra funktion för att se hur långvariga vissa ringer är.