Bästa av de bästa gratis Adobe Photoshop-alternativen

När det gäller Foto och bildredigering / manipulation, är det verkligen inte en bättre applikation som Adobe Photoshop. Fotografer och kreativa studior kommer överens om att det är den främsta fotoredigeringsprogramperioden.

Tyvärr kommer Photoshop också med en brant inlärningskurva och en premium prislapp som för oss är överkill med tanke på att vi aldrig kommer att använda 1/3 av funktionerna inpackade i Photoshop. Med det i åtanke ska vi titta på några av de GRATIS Online och Client Installable-programmen som finns tillgängliga på internet. Alternativen är stora så jag minskade min recension till endast de bästa av de bästa online och klientinstallerbara bildredigerarna!

Låt oss först titta på lösningarna Online-moln där ute med Adobes egen Mini-Photoshop!

Photoshop Express

Verkligen intressant. Kanske är det enda Photoshop-alternativet en annan Photoshop? Det kan vara, men det här är online och det är gratis. För att använda Photoshop Express måste du göra en gratis registrering här och ... ja ... det handlar om det. Efteråt kan du börja redigera bilder och till och med videor. Gränssnittet är enkelt och enkelt, men kanske är det bara för förenklat att kallas en redaktör som är värd titeln "Photoshop Alternative".

Pixlr

Pixlr är en online-redaktör som inte ens behöver en registrering. Gå bara till http://www.pixlr.com/editor/ och börja redigera direkt. Pixlr kommer närmast Photoshop-gränssnittet och alla som har använt Photoshop tidigare kommer omedelbart att kunna göra underverk med Pixlr på bara några få klick. Det är lätt att arbeta med lager och du har till och med ett historikfönster som mycket liknar det i Photoshop. Totalt sett är Pixlr verkligen ett Photoshop alternativ värt att ta en titt på.

Duk

Canva är en fantastisk online plattform för att skapa minimal design på några sekunder. Med hundratals lättillgängliga mallar kan du skapa en facebook-omslag, instagrampost, visitkort, fotokollage och mer! För att komma igång behöver du besöka webbplatsen och skapa en profil - det är enkelt som det. Även om det inte finns några lager och de tillgängliga filtren är mycket begränsade, är det säkert att säga att Canva har förenklats på bästa möjliga sätt. Om du letar efter en WYSIWYG-redaktör som kan få dig snabba och vackra resultat, har du precis hittat det.

Sumo Paint

Sumo Paint kan användas både online och på datorn. PC-versionen, som heter Sumo Paint PRO, kommer att kosta dig pengar, men kostnaden är bara 19 Euro, och du får en massa snygga funktioner. (Du kan hitta online-redaktören här .) Online-redaktören är fantastisk i alla möjliga aspekter. Perfekt för regelbundna ritningar, men ändå mycket kraftfull för extrema touchups tack vare det stora filteret. Verktygen är också väldigt imponerande, till exempel symmetriverktyget kan ge dig fantastiska resultat med bara några få klick. I en synvinkel levererar Sumo Paint till och med saker vi inte har i Photoshop, vilket är fantastiskt. Sammantaget är Sumo Paint kanske det bästa Photoshop-alternativet hela tiden!

Picnik

Om du har följt oss nyligen vet du förmodligen redan att vi gjorde en recension av PicNik för Picasa här, så vi har inte mycket att säga just nu. Bra redaktör, rika funktioner. Tyvärr har du inga lager eller filter, och du kan inte göra några val med lassverktyget, eftersom det inte finns någon lasso. Picnik är trevligt, men det är fortfarande för grundläggande att kallas ett riktigt Photoshop-alternativ. Om du behöver grundläggande redigering online måste du välja mellan PicNik och Photoshop Express. Jag föredrar PS Express, men valet är ditt.

Aviary Phoenix

Det är inte så illa, men inte så bra. Aviary Phoenix ligger någonstans i mitten. Det erbjuder bra filter och bra lagerhantering, men på något sätt känns det ofullständigt, eftersom det inte finns tillräckligt med verktyg du kan använda och gränssnittet har en något grundläggande känsla. Även om alla dessa minuser är det fortfarande ganska bra att göra lite hardcore redigering som visas nedan.

CloudCanvas (uppdatering 3/4/2015 - CloudCanvas är inte mer ... ..)

Tro det eller inte, CloudCanvas är helt HTML5-baserat, vilket är typ av imponerande. Du har inga filter i CloudCanvas, men redaktören erbjuder en mängd olika verktyg och har också en lagerpanel. Du kan importera bilder och videoklipp direkt till din bild tack vare Media-panelen, vilket är en mycket tankeväckande idé. Designen är snäll, funktionerna är bra, men som Aviary Phoenix känns det bara ofullständigt. Sammantaget skulle CloudCanvas vara ett bättre val för doodling än för bildredigering.

Låt oss nu titta på de lokala installationsprogrammen för klientinstallation. Liksom online redaktörer finns flera alternativ tillgängliga och några är mycket bra. Låt oss ta en titt!

XnView

Från molnet till vår maskin - XnView är en installerbar applikation som är tillgänglig för både Linux och Windows. Det ger dig en otrolig mängd detaljer på varje bild, till exempel format, histogram, färgprofil och EXIF-data. Även om det är bra att visa bilder, kommer du inte riktigt att bli imponerad av XnViews redigeringsfunktioner. De är begränsade till endast några grundläggande touchups, men är tillräckligt bra och lätta att använda. Sammantaget kommer XnView inte att vara ditt val som ett Photoshop-alternativ, men det blir säkert ditt primära program för visning av foton.

Paint.NET

Det är säkert att säga Paint.NET är ett bra Photoshop-alternativ som vi har talat om vid mer än ett tillfälle. Paint.NET när du ger det en virvel ger dig mer än man kan förvänta sig inom området användargränssnitt, funktioner och funktionalitet. Som du kan se från skärmdumpen nedan är redigeraren inte online och ett installerbart gratisprogram. Paint.NET kommer troligtvis att komma i vår lista strax efter Sumo Paint - enkelheten i applikationen är tillräckligt bra, men du får fortfarande filter, lager, verktyg och allt annat du någonsin behöver. Vi ska ge den här en tumme upp -

Gimp

Gjorde jag det Lämnade jag verkligen bäst för sist. Du kan säga det. Trots att verktygen skiljer sig från verktygen i Photoshop och även om sakerna fungerar lite annorlunda är Gimp det hittills mest framgångsrika och GRATIS Photoshop-alternativet. Du har dina lager, dina filter, dina penslar, dina verktyg ... din ALLA! Användarvänlighet är inte så dåligt, men om du är Photoshop-användare garanterar jag dig - om du försöker Gimp vet du inte ens hur du avmarkerar ett urval ... Gimp är tillgängligt både för Windows och Linux-maskiner och med all dess popularitet är det värt att ta en titt på.

Slutsats

Oavsett din smak, oavsett vad du behöver - det kommer alltid att finnas en fotoredigerare som passar dig. Utan tvekan, om du letar efter något hardcore väljer du Sumo Paint, Paint.NET eller Gimp, men om du letar efter mer grundläggande och användarvänlig bildredigering, ge PicNik ett försök. Eller varför inte dra en bild på CloudCanvas? Kanske vill du leka med Photoshop Express? Det finns så många alternativ och det bästa är att de är alla GRATIS!

Det enda du behöver göra är att välja vem som ska bli ditt personliga Photoshop-alternativ!