Batch byta namn på bilder i Picasa + Lägg till datum och upplösning

En av våra groovyReaders frågade en bra fråga om Windows Live Photo Gallery:

Mitt bibliotek vill "digitalisera" sina gamla bilder. En verkstad säger att de borde vara i två olika format, TIFF och JPEG. De skulle behöva en identifierare, till exempel: "Bibliotekfoto 1, Bibliotek Photo 2", etc., med en titel och plats för tilläggsbeskrivning. Det finns fotohanteringsprogram som "Past Perfect" för $ 870. Är det här jobbet något jag kunde göra med Windows Live Photo? Om så är fallet, kan du berätta för mig hur man ställer upp det? Tack, Sarah

Windows Live Fotogalleri kan hålla reda på bildinformation, till exempel datum och plats, men enligt min mening gör Google Picasa 3 ett bättre jobb för att omdöpa om filer på filer. Det beror på att det automatiskt går att ta med datumet och upplösningen i filnamnet, vilket kan vara till hjälp för ett massivt digitalt bibliotek med olika storlekar av samma foto ( t.ex. miniatyr, medium, original ). I den här handledningen visar jag dig hur du använder Picasas mycket groovy batch omdirigeringsfunktion.

[ Ladda ner Google Picasa gratis ]

Steg 1

Välj två eller flera bilder i Picasa. Du kan göra detta genom att dra en ruta runt bilderna, eller genom att klicka på det första objektet i ett intervall, håller SHIFT och sedan C slickar den sista objektet.

Om du har valt mer än ett objekt så kommer det att sägas i informationsfältet längst ner.

Steg 2

Klicka på Arkiv > Byt namn på . Eller tryck på F2 på tangentbordet.

Steg 3

Skriv in ett basfilnamn för din grupp av bilder.

Varje bild börjar med detta namn, följt av ett nummer. Till exempel väljer jag "Party!" Som mitt basfilnamn. Filerna kommer att bli namngiven fest! .Mov, fest! -1.mov, fest! -2.mov etc.

Steg 4

Eventuellt kan du välja att inkludera datum och / eller bildupplösning i filnamnet. För att göra detta, Kontrollera datum och / eller bildupplösning . Ett exempel på filnamnens utdata visas nedan.

I den här skärmbilden färgade jag färgelementen så att du kan se hur ditt filnamn är byggt. Klicka på Byt namn om du är nöjd.

Steg 5

För att se hur dina omdämna filer ser ut på din hårddisk, Högerklicka på en av dem och välj Sök på disk.

Observera att eftersom varje av dessa filmer har ett annat datum, tillade inte Picasa ett sekventiellt nummer till filnamnet, eftersom de redan var unika.

Slutsats

Jag hoppas att den här handledningen var användbar för Sarah och resten av våra groovyReaders. Om du letar efter ett enkelt sätt att konvertera filer från en filtyp till en annan, kolla in handledningen: Så här konverterar du och ändrar bilder med Snagit Batch Image Conversion Wizard. Snagit är inte gratis, men du kan använda den för mer robust batch-filnamn och, naturligtvis, fantastiska skärmdumpar.