Uppdatera iOS på din iPad, iPhone eller iPod Touch Wirelessly

En av de saker som kom ut ur Apple-nyheterna förra veckan var en uppdatering för iOS till version 5.1. Detta är en inkrementell uppdatering med några coola nya funktioner och säkerhetsuppdateringar för din iDevice.

I detta exempel uppdaterar jag min iPod touch. Se också till att du har en gigabyte ledigt utrymme på din enhet.

Tryck först på Inställningar >> Allmänt >> Programuppdatering .

Du ser att iOS 5.1 är tillgängligt. Tryck på Hämta och installera för att starta processen.

Ett meddelande kommer att ge dig råd om att du ska ansluta enheten till en strömkälla, men du behöver inte rekommenderas, eftersom uppdateringsprocessen kommer att tömma batteriet mycket. Tryck på OK.

Obs! Jag testade uppdateringen med en iPod touch frånkopplad från en strömkälla - och en iPad ansluten till en väggladdare. Båda uppdateringarna var framgångsrika.

Godkänn licensvillkoren.

Medan uppdateringen laddas ned trycker du på Läs mer för att se vad uppdateringen innehåller. Du kan se en fullständig lista på Apples webbplats.

Medan uppdateringen hämtas och installeras, startas enheten om ett par gånger.

Efter ett par omstartar din enhet, uppdateras verifieringen.

Du är klar! På låsskärmen ser du den nya kamerans ikon som ingår i 5.1-uppdateringen.

En av de coola funktionerna i uppdateringen för iPhone och iPod touch (4: e generationen) tar en bild genom att dra ikonen upp på skärmen. Detta gör det möjligt att ta bilder och video snabbare än att navigera genom gränssnittet.

Det är bäst att ansluta enheten till en strömkälla. Här började jag med ett fullt batteri, sedan efter uppdateringen är det knappt hälften.

Vid leasing behöver du inte använda iTunes för att uppdatera dina Apple iOS-enheter längre.