Skicka automatiskt bifogade Gmail till Google Drive, Dropbox och Box

Tidigare visade vi dig hur du sparar Gmail-bilagor sömlöst i Google Drive. Men med tillägget Gmail till Drive kan du bara spara filer på Google Drive. Om du vill överföra filer till andra molnlagrings tjänster som Dropbox, försök med Attachments.me för Chrome.

Attachments.me är en användbar tillägg för Google Chrome som låter dig spara och dela Gmail-bilagor till molnlagringstjänster som Dropbox, Box och Google Drive utan att lämna Gmail.

Gå först till attachments.me och installera tillägget för Chrome. Klicka på knappen Lägg till Chrome-förlängning och det kommer att be dig att ge tillgång till dina data på attachments.me och Gmail. Klicka på knappen Lägg till för att fortsätta installationen.

Gå nu till hemsidan attachments.me och logga in med ditt Google-konto och ge det åtkomst till ditt Google-konto. Det kommer att omdirigera dig till Attachments.me huvudsida där du kan söka efter bilagor som sparats på ditt Gmail-konto.

Öppna sedan ditt Gmail-konto och det kommer att visa dig attachments.me-meddelanden. Klicka på knappen Komma igång.

En ny ikon kommer att visas bredvid ditt namn i Gmail. Klicka på den och välj Hantera molntjänster.

Markera molntjänsten du vill ansluta till ditt Gmail-konto. I mitt fall har jag valt Google Drive.

Godkänn attachments.me för att komma åt din Google Drive.

Nu är det dags att definiera regler för förlängningen. Klicka på ikonen Attachments.me och välj Hantera regler.

Klicka på Lägg till ny regel och ange vilka typer av bilagor du vill skicka till Google Drive eller din valda molntjänst. Klicka på Alla typer om du vill spara alla bilagor till molnet.

Klicka nu på webbläsaren för att välja mappen där du vill spara dina bilagor i Gmail.

Skapa en ny regel för att automatiskt skicka en viss typ av fil till din Google Drive. Nu när du får en e-postbilaga sparar den automatiskt filtyperna till din Google Drive-mapp.