Apples Tim Cook säger att Mac kommer att tillverkas i USA, Foxconn utökar USA: s verksamhet

Apples vd Tim Cook har sagt i en intervju att företaget skulle börja tillverka Macs i USA som börjar nästa år.

I en intervju för NBC (ett fragment som du kan titta på nedan) säger Cook att företaget skulle börja göra en av sina Mac-linjer i USA från och med nästa år. Det kan innebära ganska lite outsourcing från företag i USA.

Det intressanta är att Foxconn, en av Apples huvudleverantörer, också ska utöka sin verksamhet i USA. Om du kommer ihåg, hade Foxconn några allvarliga klagomål om hur det behandlade sina anställda, och Apple har skickat Fair Labour Association för att inspektera företagets fabriker i Kina.

Men tillbaka till Tim Cook. Apples vd gjorde ett annat intressant uttalande när han frågades hur mycket priset på iPhone skulle växa om det skulle göras i USA. Apples vd sa att det inte handlar så mycket om priset, eftersom det handlar om färdigheter i samband med tillverkning, färdigheter som har lämnat USA, eller, ännu bättre sagt, bör startas nu, eftersom de aldrig var riktigt närvarande.

När han frågades om Steve Jobs kom Cook ihåg att den sena Apple-VD-chefen berättade vid några tillfällen att han aldrig skulle fråga om vad Steve skulle ha gjort, gör bara vad som är rätt. Jag har redan ett exempel i åtanke. Kom ihåg när Steve Jobs sa att ingen skulle köpa en stor telefon? Jo, iPhone 5 är inte exakt liten.

Du kan titta på intervjufragmentet nedan.