Apple tar bort iOS App Store från iTunes i senaste uppdateringen

Apple hade sin stora iPhone-händelse igår där den tillkännagav tre nya iPhone-modeller, en 4K Apple TV och ny Apple Watch. Men en sak du förmodligen missat är att företaget har tagit bort iOS App Store från iTunes i den senaste uppdateringen. Förflyttning framåt måste du hantera appar direkt på din iPhone, iPad eller iPod touch.

iTunes Version 12.7 Ta bort iOS App Store

Företaget släppte tyst iTunes-version 12.7 för både Windows och MacOS. Den största förändringen är att den inte längre har några alternativ att synkronisera appar till din Apple-enhet. Faktum är att iOS App Store har tagits bort helt. Detta drag verkar vara ett försök att förenkla och "smala ner" den redan extremt uppblåsta musikspelaren. I åratal har iTunes försökt att vara allt för alla människor, men är inte befälhavare av någonting.

Företaget verkar vara i fokus för iTunes på musik och underhållning. På sin supportsida säger Apple: "Den nya iTunes fokuserar på musik, filmer, TV-program, podcaster och ljudböcker. Appar för iPhone, iPad och iPod Touch är nu exklusivt tillgängliga i det nya App Store för iOS. Och den nya App Store gör det enkelt att hämta, uppdatera och ladda ner apps-allt utan Mac eller PC. "

Företaget har också lagt iTunes U-innehållet i Podcasts-sektionen och Internet-radiostationer visas i musikbibliotekets sidofält. Detta drag bör också göra ett par andra saker. Det omdirigerar användare till det nyutvecklade App Store som kommer till iOS 11 (startar 19 september). Det bör också göra det lättare för Apple att ta iTunes till Windows 10-butiken. som meddelades på Microsofts Build Conference tidigare i år.

Även om det är trevligt att se en skinnigare iTunes, verkar den här uppdateringen inte förbättra den långsamma prestanda som har plågat den i flera år - speciellt på Windows. Låt oss hoppas att UWP-versionen som kommer till Windows 10 Store inte är en resurs hog och fungerar bättre än den stationära versionen.

Användar du iTunes för att hantera och synkronisera appar på din enhet? Vad tycker du om den här nya uppdateringen? Lämna en kommentar nedan och berätta dina tankar.