Apple iPhone 4S Event: Fem Highs och Five Lows

Skräddarsy alla som väntar på ett viktigt Apple iPhone 5-meddelande, meddelade Apple idag iPhone 4S - en iteration av iPhone 4 som erbjuder mer hastighet, en rad priser och en dramatiskt förbättrad kamera. Här är de höga punkterna och låga punkterna i dagens Apple Let's Talk iPhone-händelse i Cupertino.

De goda nyheterna:
( Bilder: Apple )

Hastigheten var stor vikt vid meddelandet idag. IPhone 4S, execs sa, innehåller en A5-processor med dubbla kärnor och förbättrad grafikbehandlingskrets. Det kommer att ge två gånger processorkraften och sju gånger bättre grafik än iPhone 4, hävdade Apple. Vi får se. Den nya iPhone, som finns i 16 GB, 32 GB och 64 GB versioner, skickas senare i månaden. Sprint förenar Verizon och AT & T som bärare.

En av de stora förbättringarna på denna iPhone 4S - en 8 megapixel kamera med uppdaterad optik och snabbare bildinspelning.

Vid evenemanget, execs demoed Siri - ett röstigenkänningssystem som Apple ramar som en "personlig röstassistent" för att skicka texter, schemalägga möten och söka på webben med röstkommandon.

1080p video med bildstabilisering. Den här nya funktionen kommer att göra bättre videor genom att minska skakheten i dina bilder.

Det är en världstelefon. 4S inkluderar en ny antenndesign och radiokrets med CDMA och GSM global kapacitet.

De dåliga nyheterna:
Detta är 4G-designen. Det är inte tunnare eller signifikant förbättrat design-vis. Samma som det någonsin var.

Ingen 4G-kapacitet: Apple försökte svårt att snurra bristen på 4G på iPhone 4S genom att hävda att den har hastigheter som är lika med Android 4G-telefoner. Trots denna snurrning kommer iPhone 4S inte att kunna följa med LTE-utrustade telefoner.

Och 4: e sportar samma 3, 5 tums skärm. Apples Retina Display ställer in baren för skärmteknik under det gångna året - men nu ligger det bakom Samsungs Super AMOLED-teknik. Det är för litet och med konkurrenskraftiga 720p skärmar som hotar, ganska bråkig. IPhone 5 - eller vad Apple kallar nästa stora re-gör ingenting för oss på skärmen.

Också i en värld av telefonskärmar över fyra inches uppfyller storleken på denna skärm inte längre.

Ingen NFC! Google Android driver in på NFC-marknaden. Google Wallet erbjuder ett spännande nytt sätt att göra betalningar med en telefon - en möjlighet som endast är tillgänglig för telefoner med NFC-funktioner. Det ser ut som en stor underlåtenhet.

Bildrättighet: Google Wallet

Ingen T-Mobile. Som förväntat gick Sprint till Verizon och AT & T som iPhone-partner. T-Mobile är nu fast i Googles hörn med Android.

Image Courtesy T-Mobile

Kommer Apples brist på en sexig iPhone 5 att driva fler användare över till Android? Vi ska analysera det snart. Om du missade det - kolla hela Apple Keynote här.