Så här återställer du eller installerar om Microsoft Edge

Microsofts nya webbläsare befinner sig fortfarande på en marknad som domineras av etablerade webbläsare som Chrome, Firefox och till och med företagets äldre webbläsare, Internet Explorer. En funktion som du fortfarande behöver använda från gång till gång är att återställa webbläsaren till fabriksinställningarna. Återställning av kant kommer att korrigera glitcher som kan påverka webbläsaren.

Återställ standardinställningar i Microsoft Edge

Starta Microsoft Edge och klicka sedan på menyn Fler åtgärder och klicka sedan på Inställningar .

Bläddra ner till Rensa webbläsningsdata och klicka sedan på Välj vad som ska raderas.

Som standard är Browsing History, Cookies, sparade webbplatsdata, och cachade datafiler är markerade, men du kan välja mellan ytterligare datalägen i listan. Visa mer kollapsad meny avslöjar andra alternativ för att välja.

För att återställa hela webbläsaren, markera alla alternativ och klicka sedan på Rensa

Vad händer om Microsoft Edge inte öppnas?

Om du upplever ett problem där Microsoft Edge inte öppnas, försök att återställa webbläsaren manuellt. Den här delen är mer geekig och avancerad, men det kommer att hjälpa till att lösa problemet. Tryck på Windows-tangenten + R och skriv: C: \ Users \% användarnamn% \ AppData \ Local \ Packages.

Öppna mappen märkt Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe och ta bort allt innehåll.

Om du får problem med att ta bort innehållet i mappen kan du läsa igenom vår artikel för instruktioner hur du tar äganderätten till en mapp och försök igen.

Klicka sedan på Start och skriv: powershell och högerklicka på PowerShell och välj Kör som administratör.

Fortsätt att starta PowerShell med administratörsbehörighet och utfärda följande kommando. Kommandot installerar om Microsoft Edge:

Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml" -Verbose}

Den resulterande produktionen kommer att visas i PowerShell-fönstret. Avsluta PowerShell och försök sedan starta Edge igen.

Microsoft förväntas presentera tillägg till Edge i Windows 10 Redstone (för närvarande i förhandsgranskning för Insiders) uppdatering som kommer senare i år. Det kommer att vara bra att veta hur man använder dessa funktioner om du stöter på korrupta tillägg.