Angry Birds Flyga till 6,5 miljoner mobilenheter under julen

Angry Birds galenskap verkar inte sluta när som helst snart. Enligt mobilföretaget Rovio, producenten av spelserien, laddades Angry Birds rekord 6, 5 miljoner gånger över alla enheter denna jul.

Figuren, enligt AllThingsD, omfattar alla spel i serien - de "klassiska" Angry Birds, Angry Birds Seasons och Angry Birds Rio, och det utgör en enorm ökning jämfört med förra året när antalet nedladdningar var 2 miljoner.

Ett annat viktigt faktum är att det handlar om betalade och obetalda nedladdningar, beroende på plattformen. Spelen är gratis i Android Market, men det finns också betalda versioner (i App Store, till exempel).

En Rovio-representant sa att det finns nya utgåvor lined up för året som just börjat, och att det inte kan vänta med att visa dem.

Eftersom Andy Rubin, Android grundare och nuvarande Senior Vice President Mobile på Google, har blivit 3, 7 miljoner Android-enheter aktiverade den 24 och 25 december, är det lätt att anta vad det första som de flesta installerar en gång de köper en ny smartphone är ...