Androidografi: Fotografering med din Android Smartphone

Fotografering har gått långt sedan de gamla dagarna av manuell fokuslinser och film. Även de smartphones vi alla äger och använder varje dag är nu utrustade med bra optik och relativt bra sensorer. Oftast kommer dock inte din stock kamera applikation att ta bilden så som du vill ha det. Här är sex unika androidography-appar som kommer att få dina vänner att säga "Är du säker på att du inte tog det här med din DSLR?".

kameror

Google kamera (gratis)

Google Camera är en otrolig kamera som du troligen redan vet om. Med 3 unika lägen - Photo Sphere, Panorama och Lens Blur - hittar du dig själv med att ta så många foton som du kanske slutar använda internt minne. Photo Sphere-funktionen och Panorama fungerar bra, men precis som de flesta andra fotstygningsmetoder gör de ofta misstag. Den verkligt imponerande delen om appen är alternativet Lens Blur - det låter dig ta ett foto och sedan flytta telefonen något uppåt så att telefonen kan bestämma förgrunden och bakgrunden genom en enkel djupdetekteringsmetod. Dyra DSLR-kameror för porträtt av hög kvalitet? Inget behov - Google Camera har fått dig täckt.

Åh - och nämnde jag att det också kommer att göra att din selfies visas i mycket högre kvalitet än vad de egentligen är? Kolla in det här fantastiska provet nedan:

Med en app som Google Camera är du säker på att göra dubbelt så mycket som du oftast får på Facebook. Och bara om telefonen inte stöder Android 4.4 KitKat - oroa dig inte! Vi har en annan bra bakgrundsskärpa app för dig i den här artikeln så fortsätt läsa!

Kamera FV-5 Pro ($ 3, 95)

Även om du är en DSLR-ägare gillar du förmodligen inte att sova runt kameran hela tiden för att se till att du kan få "det skottet". Kameran FV-5 Pro ger dig tillgång till avancerade DSLR-liknande inställningar på din mobila enhet som gör det möjligt för dig att verkligen frigöra din kreativitet. Du kan få riktigt fantastiska resultat med denna kameraapp om du känner din väg runt exponerings triangeln och fotografering i allmänhet. Vitbalans, EV-steg, ISO-kontroll och slutartidsläge är bara några av de saker du hittar i FV-5.

Här är ett exempel jag skapade av appens förmåga att ta lång exponeringsfotografier. Ja, du behöver ett stativ eller en stabil yta, men slutresultatet är verkligen värt tiden. Med en något längre exponering kan du döda oönskade skuggor, springa din konstgjorda ljuskälla runt ett ämne och framförallt - öka sannolikheten för att telefonen träffar den perfekta WB-inställningen. Om du inte är 100% säker på om du vill spendera 4 $ USD på en app som du kanske inte använder hela tiden, få den fria versionen först - du kan bara skjuta i en låg upplösning, men det är fortfarande värt ett försök.

Kameran ZOOM FX Premium (* $ 2.99)

Här är en app som gör mycket mer än du förväntar dig - Kamera ZOOM FX är den ultimata allt-i-ett-appen. Låt dig inte luras av titeln - det här är inte en ostlik kameraapp utformad för att förstärka din digitala zoom - det erbjuder faktiskt mycket mer användbara funktioner än någon annan app där ute. Stabil Shot gör att du kan ta bilder vid det exakta ögonblicket när handen inte skakar, vilket gör att du alltid får de skarpaste bilderna, även om din telefon inte har OIS. Burst-läge hjälper också när du försöker fånga det perfekta fotot, och de andra inbyggda lägena, som Voice Activation och Timelapse, kommer att experimentera med dig fotografering hela dagen. Och efter att ha tagit det perfekta fotot kan du dela det och till och med beställa utskrifter utan att någonsin lämna appen. Om någon av er fortfarande är skeptisk kan du prova den fria versionen innan du köper, men på bara $ 3 för en sådan särdirekt applikation är det liten chans att du äntligen blir besviken.

Editors

Snapsed (Free)

Medan jag inte är ett stort fan av Googles sociala nätverk, är appen de byggt för att redigera bilden du laddar upp till G + verkligen imponerande. Med massor av professionella verktyg och funktioner är Snapseed ganska mycket en av de första programmen jag installerar på att få en ny telefon eller göra en ren installation av Android. Alternativet "Tune Image" -alternativet är enbart tillräckligt för att göra stora förbättringar i dina foton. Tillsammans med tillägg av selektiva justeringar, filter, ramar och mer, kan Snapseed också vara den enda bildredigeraren som är installerad på din telefon. När det gäller inbyggd delning erbjuder appen bara Google+ kompatibilitet (självklart), men det säger inte att du inte kan spara fotot lokalt och sedan ladda upp det var du vill.

Nedan är ett exempel på bara ett av de många olika utseende som du kan ge till dina bilder med Snapseed. Appen är helt gratis, så fortsätt och prova - du har inget att förlora!

Pixlr Express (Gratis)

Medan Snapseed tar kronan för allmänna fotoredigeringar och förbättringar, är Pixlr en bestämd måste om du vill tillämpa mer flexibla överlagringar på dina foton. Med hjälp av hipsterfotografier till nästa nivå kan du låta Pixlr applicera kemiska brännskador, fläckar och massor av andra element för att göra ditt foto skenet. Det betyder inte att appen inte erbjuder standardjusteringar, men ljusstyrka, kontrast, skärpa, vibrationer är alla närvarande i appen, vilket innebär att det precis som Snapseed kan också vara din enda redigeringsapp . Dess snygga och städa gränssnitt är också ett stort plus, vilket gör fotoredigeringar snabbare än någonsin.

Det är verkligen fantastiskt vad du kan göra för att förbättra din Androidografi med den här kostnadsfria appen, så tveka inte att kolla in det.

AfterFoucs Pro ($ 1, 99)

Har du inte Android 4.4? Vill du fortfarande ha den stora bakgrundsbokeh-effekten från Google Camera? AfterFocus Pro till räddning! Om du har använt Big Lens för iOS, kommer den här appen att vara riktigt bekant. Rita bara linjer runt ämnet du vill ha i fokus och välj sedan suddintensiteten - det är det! Dessutom kan du välja mellan olika Bokeh-former, tillämpa filter, justera ljusstyrkan och kontrasten för förgrunden och bakgrunden individuellt och till och med använda skärpa innan du sparar ditt foto. Den fria versionen låter dig få en glimt av appens möjligheter, men tänk på att kantfjädring och högupplöst export endast är tillgänglig i den betalda.

Här är en snabb före / efter för att du ska få en bättre uppfattning om vad AfterFocus Pro kan göra för dig. Vid $ 3 USD är det definitivt inte så snabbt som Google Camera, men det kan vara mycket mer flexibelt och korrekt om du tar dig tid när du redigerar.

Så här är du - sex appar för att ta din Androidografi till nästa nivå. Alla andra favoriter du har? Berätta för oss i kommentarerna!