Amazon höjer den fria Super Saver Shipping Threshold med $ 10

Efter mer än tio år eller erbjuder Super Saver Shipping för 25 dollar, höjer Amazon priser och ändrar sin fraktpolitik. Tidigare beställer Amazon över 25 dollar för Super Saver-frakt eller 5-8 arbetsdagars frakt. Den 21 oktober är den nya tröskeln för fri frakt 35 kronor . Amazon har också gjort bort med "Super Saver" varumärket och det heter nu bara "FREE Shipping".

Förutom att spara några pengar som alltid är bra, kan man spekulera på den här nya policyändringen är ett steg för att registrera fler kunder för sitt Prime-medlemskap. Pushing Prime, Amazon visar sin medlemstjänst på inte mindre än 3 platser jag kunde hitta runt på platsen mot dess Super Saver-alternativ. Jag är en premiärmedlem själv, jag märkte inte dessa ändringar förrän du besökte webbplatsen när du loggade ut.

I likhet med Microsoft som älskar att ge bort programvara till gymnasieskolor och högskolestudenter erbjuder Amazon också Student Prime-konton till 50% av den normala kursen, men det kräver en .edu-e-postadress och kan bara förnyas i 4 år.

Amazon har varit under tryck de senaste månaderna på grund av sin brist på lönsamma inkomstrapporter. Det finns också andra faktorer att överväga. Bensinpriserna är mycket högre än de var 2003 när tröskelvärdet 25 $ fastställdes. Fraktkostnaderna är högre än vad de brukade vara, och då är det också inflationen som ska redovisa. Faktum är att enligt USA: s inflationsräkare är $ 25 spenderad 2003 lika med 31, 78 dollar idag, en ökning med 27% på grund av inflationen.

Observera att denna ändring inte påverkar det kontroversiella "Add-on" -systemet som gör att vissa objekt inte kan köpas om det inte läggs till en order på $ 25. Orderkravet på 25 dollar för tilläggsposter ökade inte till 35 dollar.