Android Glasögon av Google i Works

Jag kommer ihåg att läsa om en Android-driven lösning från Recon ungefär ett år sedan, så att användaren kan få mycket information i realtid medan man skidar på backarna. Jag tyckte det var en bra idé, men det låter ännu bättre. Vad sägs om ett par Android-drivna glasögon som alltid är anslutna till internet och ger dig realtidsinformation om allt runt dig.

Som det avslöjades av 9to5google för ett tag sedan arbetar Google för närvarande med en sådan enhet (vad fungerar Google inte för dessa dagar?) Och The New York Times, med citat av Google-anställda som är bekant med projektet, säger den intressanta nya enheten tillgänglig vid årets slut. Det kostar ungefär samma som en smartphone, mellan $ 250 och $ 600.

Glasögonen kommer att ha en liten skärm inuti dem, placera dem nära användarens öga (några inches). Som du förväntar dig, kör de Android och har 3G eller 4G-anslutning, liksom GPS- och rörelsessensorer. Det är faktiskt hur de ska användas, via huvudrörelse.

Människor som är bekanta med projektet säger att de liknar Oakley Thumps (bilden ovan).

De kan använda de flesta av de aktuella Google-programmen (till exempel Google Latitude för platsdelning eller bildsökning så användaren vet vad de tittar på - användbar om du vill se smart i närheten av konstverk) och, vad som är viktigare, använd en liten upplösningskamera, skanna omgivningen och ge användaren information om vad som finns runt dem, liksom riktningar.

Information kommer att visas som en utvidgad verklighet (om du är bekant med Layar på Android, vet du exakt hur det fungerar).

New York Times källor har också avslöjat det faktum att glasögonen utvecklas i Google X-kontoren, en laboratorieanläggning där Sergey Bring, en av två Google-grundare, spenderar mycket tid på sistone.

Google planerar inte att tjäna pengar med den nya produkten för tillfället, men det kommer troligen att övervägas om användarna tar med produkten.

Även om en produkt som den här väcker några frågor om integritet (som människor som inte vill bli filmade utan sitt godkännande eller kontinuerlig platsdelning), låter det fortfarande väldigt intressant och jag måste erkänna att jag inte kan vänta med att prova ett par på !