Android Game Review: Jetpack Joyride

Är du en Android-användare som söker ett gratis roligt spel för att underlätta dig till helgen? Om du inte har hört talas om Jetpack Joyride än, är det det populära spelet som brukade vara tillgängligt exklusivt i Amazon App Store för Android. Den släpptes nyligen på Google Play, och Android-användare utanför USA kan nu njuta av turen.

Jetpack Joyride är ett arkadspel (eller i detta fall flygande) spel som liknar Temple Run. Spelets hjälte, Barry Steakfries, drivs genom att knacka på skärmen en eller flera gånger beroende på hur högt du vill att han ska gå. Med spelet kontrollerar detta enkelt, det är svårt att inte spela om och om igen.

Syftet med spelet är att styra dig igenom ett laboratorium som kör en jetpack, se till att du inte undviker att bli zapped av elektriska stänger medan du samlar mynt och tokens längs vägen. Mynt används för att köpa varor från The Stash som i grunden är en butik för att köpa mer kraftfulla jetpacks, fordonuppgraderingar och coola skor och tillbehör. Token är för att spinna en spelautomat i slutet av varje runda. Priserna inkluderar att få 750 meter huvudstart, ett andra liv eller 100 extra mynt.

Andra fordon är också tillgängliga - dessa sträcker sig från motorcyklar, drakar, ett flygplan som formas som en fågel och teleporters. När du träffas av missiler eller elektriska poler, förstörs dessa fordon, och du går tillbaka till standard jetpack.

Vissa fordon är coola att ha - Jag gillar draken och teleporteren - men vissa kan faktiskt göra mer skada än bra om du använder dem för första gången. Vinstfågeln flyger till exempel inte så högt som jag skulle vilja, så du blir enkelt eller bombad lätt vid lågt flyg.

Spelet presenterar spelaren med uppdrag - få x antal mynt, få x antal tokens etc. - och det är upp till dig att medvetet spela ett spel med att uppnå ett uppdrag i åtanke, eller bara spela och låt uppdraget slutföra som ett sidresultat. Kompletterande uppdrag ökar din spelarnivå, som belönas av upplåsta Stash-objekt och bonusmynt.

Spelets grafik är inte det bästa där ute, men vätskeprestationen mer än gör det för det. Snygg och rolig speldesign (med fordonsnamn som Crazy Freakin 'Teleporter) lägger till spelets charm. Ljudeffekter är ett utmärkt tillskott för den arcade känslan.

Höga poäng är huvudmotivatorn för det här spelet, så det är i grund och botten bara en fråga om att spela upprepade gånger, hoppas kunna gå eller flyga mest avstånd för att bryta din aktuella rekord. Det här är bra eftersom du inte är helt beroende av dem även om det finns uppgraderingar och power-ups. Du kan fortfarande fortsätta försöka även utan dessa förmåner - även om det kan ta lite tid och mer ansträngning. Ändå ger spelet dig mycket chanser att gå längst ut som du kan gå, även hjälpa dig ut på vägen.

Trots sina många liknande motsvarigheter, känner Jetpack Joyride på något sätt unikt, och är ett roligt sätt att passera tiden. Android-användare får exklusivitet till spelet men det är också tillgängligt för iPhone