Microsoft sätter igång överflyttning av uppdateringar från Windows 10-skapare baserat på kundrespons

För många användare innebar uppgradering till Windows 10 att framtida revisioner av operativsystemet skulle vara smidigt segling. Under de senaste utgåvorna har vi sett det motsatta i många fall. Det blir vanligt för en ny version av Windows 10 för att bryta hårdvarudrivrutiner eller applikationer. Vissa användare upplever också problem där uppdateringen av Windows 10 Creators är instabilt eller funktionsfel efter en uppgradering.

Det visar sig att även om Microsoft vill att alla ska uppgradera till varje revision är verkligheten att vi inte lever i en perfekt värld. Därför tillkännagav mjukvarujätten igår att det kommer att justera sin utbyggnadsplan baserat på sin kundreaktion och flytta till en ny fasad utrullning.

Fasade utbrott av Windows 10 är inte nya, faktum att november och årsdagen uppdateringar använde denna leveransmetod beroende på vissa faktorer. Hårdvara som uppfyllde krav som TPM 1.2 support, UEFI BIOS och support för Windows Hello biometrics är perfekta kandidater.

Microsoft Phasing in Windows 10 Creators Update till stödda enheter

Våra Windows 10 Hjälpforum har beskrivit några av de aktuella problem som användare kan uppleva att försöka manuellt uppgradera eller efter installationen. Några av dessa problem kan enkelt lösas med hjälp av guiden i vår 12-stegs prepartikel. För andra, för att undvika uppgraderingen tills Microsoft anser att den passar för ditt system är den bästa rekommendationen. I en ny bloggpost har Microsoft beskrivit hur den planerar att leverera uppdateringen till Windows 10 Creators till hundratals miljoner enheter över tiden.

Medan det är fantastiskt att se all positiv feedback om de nya funktionerna och uppdateringsupplevelsen i Creators Update, fokuserar vi faktiskt mer på de problem som användarna rapporterar så att vi kan förbättra den övergripande upplevelsen över tid. Beroende på det enskilda problemet gör vi ett eller flera av följande:

  • Dokumentera problemet och ge användarna mer information om problemet, eventuell påverkan av användaren och (i vissa fall) specifik vägledning, inklusive felsökning eller lösning / lösning. Du kan hitta mer information via våra supportkanaler, inklusive Windows community forum.
  • Uppdatera Windows själv eller arbeta med en dator, tillbehör eller ISV-apppartner för att skicka en drivrutin eller kompatibilitetsuppdatering.
  • Distribuera ett "block" för att förhindra ytterligare utrullning av skaparens uppdatering till påverkade enheter tills ett problem är löst. Källa

Microsoft tillhandahöll de vanliga kanalerna för uppgradering, till exempel Uppgraderingsassistent och Media Creation Tool. Jag har personligen märkt att ett antal användare upplever problemuppgradering med hjälp av Uppgraderingsassistenten; en liten 5 MB installerare, som startar uppgraderingen omedelbart. Byter till Media Creation Tool eller hämtar ISO-filen, sedan har det visat sig vara mer framgångsrikt.

Dessa alternativ garanterar inte att allt kommer att gå bra. Uppgraderingsassistenten och MCT gör en grundläggande kontroll för att avgöra om ditt system uppfyller minimikraven. Om du äger en exotisk konfiguration med en rad affärsapps, kommer det inte nödvändigtvis att berätta vad som är inkompatibelt. MCT är lite bättre, men inte perfekt heller.

Så, vad är det bästa sättet att uppgradera till Windows 10 Creators Update?

1. Vänta tills Microsoft erbjuder det till ditt system via Windows Update. Detta har varit den primära metoden sedan Windows 10 lanserades 2015. Leverans via Windows Update garanterar också att Microsoft troligen har testat din konfiguration.

2. Kontrollera tillverkarens webbplats för din modell. Om en OEM-leverantör som Dell, HP, Lenovo, Acer eller Samsung säger att den är kompatibel eller inte, följ deras rådgivning.

3. Säkerhetskopiera ditt system innan du startar uppgraderingen. Jag kan inte säga det nog, ja, du kör redan Windows 10, men det är fortfarande Windows; Det är den komplicerade 30-åriga kodbasen. Det betyder, precis som tidigare versioner, en framgångsrik uppgradering garanteras inte av någon anledning.

Microsoft hoppas kunna använda sin stora användarbas av 10 miljoner Windows Insiders för att hitta problem innan de släpps ut till den vanliga kundbasen. Företaget arbetar också med hårdvaru- och mjukvaruförsäljare från tredje part för att säkerställa kompatibilitet. Under tiden måste vi bara acceptera det, en långsammare takt är faktiskt bättre på lång sikt.

Har du uppgraderat till Windows 10 Creators Update än? Låt oss veta i kommentarerna.