Amazon släpper ut New Fire HD 8 och den innehåller Alexa

Amazon släpper ut en helt ny Fire HD 8 som är den första tabletten som innehåller den digitala assistenten Alexa. Alexa är hjärnorna bakom Amazon Echo smart högtalare och ingår i Fire TV.

Brand HD 8

Den här nya versionen av Fire HD 8-tabellen finns tillgänglig i 16 GB och 32 GB-versioner, innehåller 50 procent mer RAM vid 1, 5 MB, en 189ppi / 1280x 800-skärm och en 1, 3 GHz fyrkärnig processor. Amazon touts det kommer att få upp till 12 timmars batteritid. Precis som den tidigare modellen har den främre och bakre kameror och Dolby Audio.

Den finns också i fyra olika färger som inkluderar svart, blå, magenta och mandarin.

Medan hårdvaran har fått en uppgradering är den verkliga historien här mjukvaran och den digitala assistenten Alexa. Enligt beskrivningen:

  • Nu med Alexa, en molnbaserad rösttjänst som ger snabb åtkomst till den underhållning du vill ha, inklusive musik, spel, ljudböcker och mer. Ställ frågor, handla, hitta nyheter, väder och mer - tryck bara på hemknappen och fråga. (Kommer snart)

Det är också värt att nämna att om du har den gamla modellen får du Alexa också. Företaget säger att det kommer att komma i form av en uppgradering till Fire OS 5.4 som kommer snart.

Den nya Fire HD 8 går till $ 89, 99, finns tillgänglig för förbeställning nu och kommer att släppas den 21 september.